Θέκλα Λιγνού:''Γιατί βουτάω στις εκλογές με τον Παναγιώτη Στασινό''


"Μεγάλα λόγια δεν μ΄αρέσει να μου λένε, ούτε κι εγώ μεγάλα λόγια θα σου πω".

Όπως κατάλαβες,συμμετέχω στον συνδυασμό "Λαμία στο Κέντρο", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Στασινό.

Επειδή, όπως ο ίδιος είπε "είμαστε όλοι μας Λαμιώτες, ζούμε στην πόλη, ζούμε από την πόλη, ζούμε για την πόλη. Δεν είμαστε ούτε περαστικοί, ούτε εφήμεροι, δεν είναι η καρέκλα και το αξίωμα που μας ενδιαφέρει αλλά οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γειτονιές της Λαμίας, το σχέδιό μας δεν έχει ούτε μπορεί να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου."

Επειδή,είναι χρόνια τώρα Δημοτικός σύμβουλος και γνωρίζει τα "παιχνιδάκια" του χώρου και πώς να τα ξεπερνάει. Επειδή, ο πρότερος βίος του δεν έχει διαπλοκές,ζει από την δουλειά του.

Επειδή, στοχεύει στην καθημερινότητα της πόλης κι όχι στα Μεγάλα έργα που μας κοστίζουν περιουσίες (στις τσέπες διαμεσολαβητών), ενώ οι χώροι που καθημερινά χρειαζόμαστε και περπατάμε, μένουν ερειπωμένοι και εξαθλιωμένοι.

Επειδή, πολλοί στον συγκεκριμένο συνδυασμό,έχουν συνείδηση εθελοντισμού χωρίς να είναι υπό τη σκέπη ΜΚΟ.

Επειδή , γκρινιάζω πολύ για την πόλη μου, κρίνω τα πάντα, άρα και οφείλω να κατέβω από το ασφαλές θεωρείο μου και να ανέβω στη σκηνή όπου παίζεται το αληθινό έργο.

Επειδή αν το θες, στα 52 μου δεν θέλω να κουβαλάω άλλα ταμπού όπως το συγκεκριμένο της άρνησής μου να βγω από την καθαρότητα και καθαριότητα του μικρόκοσμού μου και να "ανακατευτώ" με αναγκαίες διαδικασίες που όμως μου θυμίζουν πολιτικές παράτες.

Καταντάει κόμπλεξ μου,η εσαεί παραμονή στο ρόλο του επικριτή των "κολυμβητών" από τη θέση του "λουόμενου" κάτω από ένα παχύ αρμυρίκι.

 Κι επειδή τελικά, όλο αυτό είναι προσωπική πρόκληση και τελική αναμέτρηση με το παντοτινό παράπονό μου:να υπάρχει λόγος που αγαπώ τη Λαμία.

Να ζω σε μια πόλη που με-σε σέβεται και με-σε αγαπάει. Βουτάω.....

 ΥΓ.:η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται πολιτικά πρόσωπα,δεν είναι πολιτιλίκι και κολλητιλίκι, χρειάζεται Συμπολίτες και τιμιότητα.Και είναι τίμιο να βλέπεις ανάγκες-προβλήματα και να προτείνεις λύσεις χωρίς ίδιο συμφέρον.Θέλει "έκθεση" το να ακουστεί η φωνή σου.Αλλιώς είναι γκρινιάρικο μουρμουρητό που τυγχάνει περιφρόνησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν ασκείται με χειραψίες, εξέδρες, εποχικούς και προεκλογικούς διαλόγους με τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες του τόπου.Θέλει ανθρώπους μέσα από αυτές.Τα καθημερινά μας προβλήματα, δεν γίνονται κατανοητά μέσα από τις λήψεις Drones.Θέλουν καθημερινά βιώματα, ανθρώπους που βρίσκονται σε επαφή με αυτά,που πλήττονται από αυτά.

Τέλος,

Προσοχή στα μετάξια και στα πούρα,στον τόπο μας έχουμε βαμβάκια και σέρτικα!

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη