Λαμία - Περήφανη Πόλη ― Στρατόπεδο Τσαλτάκη


Λαμία - Περήφανη Πόλη ― Ευθύμιος Καραΐσκος


Ένα χρόνιο ζήτημα για τη Λαμία, η τύχη και η διαχείριση του στρατοπέδου Τσαλτάκη, πρέπει να βρει οριστική λύση με στόχο το συμφέρον των πολιτών της Λαμίας.

Από τη δεκαετία του ’60 έχουν αρχίσει προσπάθειες για την παραχώρησή του στην πόλη, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν επιτυχία, με αποτέλεσμα το στρατόπεδο να παραμένει ανενεργό και η Λαμία να μην έχει αποκτήσει τους χώρους που χρειάζονται οι πολίτες της.
  • Διεκδικούμε την παραχώρηση του στρατοπέδου Τσαλτάκη στους πολίτες της Λαμίας. Στην περιοχή του στρατοπέδου σχεδιάζουμε τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου και χρήσεων αναψυχής που θα είναι ανοιχτοί σε όλους τους πολίτες της Λαμίας.Δημιουργούμε έτσι έναν πόλο αναψυχής στην πόλη μας, που ενώ είναι απολύτως απαραίτητος, αυτή τη στιγμή απουσιάζει.
  • Ζητούμε επίσης τη λύση σε ένα πρόβλημα ετών, την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου. Είναι γνωστό ότι το υφιστάμενο κτήριο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης. Παρεμβάσεις καλλωπισμού και συντήρησης δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα. Η χωροθέτηση στο στρατόπεδο Τσαλτάκη έδωσε λύση μόνο σε ό,τι αφορά τον τόπο. Το δικαστικό μέγαρο παραμένει μια κενή εκσκαφή, ενώ οι ανάγκες της πόλης εξακολουθούν να μην καλύπτονται. Διεκδικούμε λοιπόν από την πολιτεία την αξιοποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την άμεση ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και επαρκούς για τη Λαμία δικαστικού μεγάρου, το οποίο θα απελευθερώσει το ιστορικό μέγαρο όπου στεγάζονται σήμερα τα δικαστήρια.


dialogos.perifanipoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη