Λαμία: Η ανανέωση Χάβου, οι προθέσεις Παπαϊωάννου και το μπάτζετ της νέας σεζόν


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΘΙΩΤΟΥΣ

Ο Μάκης Χάβος θα παραμείνει στον πάγκο της Λαμίας για μια ακόμα σεζόν, με τον σύλλογο να ξεκινάει τη νέα σεζόν με δεδομένη τη μείωση του μπάτζετ και τον Πανουργιά Παπαϊωάννου να συνεχίζει να ψάχνει «συμμάχους» μέχρι νεοτέρας.

Η πιο ιδιαίτερη και σίγουρα πετυχημένη σεζόν στην ιστορία της Λαμίας ολοκληρώθηκε και στη Φθιώτιδα ξεκίνησαν τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας σχεδόν αμέσως.

Ο Μάκης Χάβος φάνηκε αρχικά να απομακρύνεται, πριν τελικά συμφωνήσει με τη διοίκηση για την επέκταση της συνεργασίας τους. Η αρχική συμφωνία των δυο πλευρών «αναταράχθηκε» μετά το 0-4 από την ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου και τέθηκε εν αμφιβόλω. Εντούτοις η αλληλοεκτίμηση, καθώς και η θετική «ψήφος» των οπαδών στον Μακεδόνα τεχνικό έσβησε τις «μουντζούρες». Διοίκηση και Χάβος συμφώνησαν πως… συμφωνούν και η επισημοποίηση της ανανέωσης δέκα μέρες μετά τη λήξη της σεζόν έκλεισαν το σημαντικότερο «κεφάλαιο» ενόψει της νέας σεζόν.

Πλέον τα σχέδια αρχίζουν με καθαρό ορίζοντα, όσον αφορά το ρόστερ του συλλόγου. Εκεί εντοπίζονται συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών που δεδομένα θα μείνουν στον σύλλογο, άλλοι που βλέπουν το συμβόλαιό τους να λήγει τον Ιούνιο και άλλοι που δεδομένα θα αποχωρήσουν.


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ

Οι δανεικοί Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και Νίκος Μελίσσας θα αποχωρήσουν από τη Λαμία με προορισμό τις ομάδες τους, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί από τους δυο «Δικέφαλους» απόφαση για το μέλλον τους. Έτσι, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη Φθιώτιδα είναι κάτι που θα προκύψει αργότερα, αν και εφόσον υπάρξουν εκ νέου διαπραγματεύσεις. O τρίτος δανεικός είναι ο Ζαν Λουκ Ασούμπρε, που ανήκει στην ΑΕΚ Λάρνακας. Από την Κύπρο προκύπτει πως οι όποιες αποφάσεις για τον Ιβοριανό εξτρέμ, που έφερε ο Χάβος τον Ιανουάριο, θα ληφθούν μετά το τέλος της αγωνιστικής δράσης στο Νησί της Αφροδίτης, όπου παίζονται τα πλέι οφ ως τις 19 Μαΐου. Εξάλλου, δύσκολα θα συνεχίσουν στην ομάδα και οι Μπαντής και Παπαργυρίου.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Κατσίκας, Τσούκαλος, Μπουλούλης, Ασίγκμπα, Ρόμανιτς, Καραμάνος και Τζανετόπουλος έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και όπως όλα δείχνουν, αν δεν προκύψει κάτι που να ανατρέψει τα δεδομένα, θα παραμείνουν στον σύλλογο.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ

Εδώ βρίσκεται η… καυτή πατάτα που καλούνται να ακουμπήσουν Χάβος και διοίκηση, αφού πρόκειται για 15 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, Αναστασιάδης, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σαράνοφ, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπαράλες, Βάντερσον, Πίτι, Τομάς, Σκόνδρας, Αντέτζο, Καραγκούνης, Μπερτόλιο και Μπεχαράνο θα δουν τα συμβόλαιά τους να λήγουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Προκαταρκτικές συζητήσεις έχουν γίνει με όλους όσοι έχουν σοβαρές πιθανότητες να βρίσκονται στο ΔΑΚ Λαμίας την επόμενη χρονιά και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ… ΨΑΧΝΕΤΑΙ


Το τοπίο αναφορικά με την επόμενη «μέρα» στη Λαμία διαμορφώνεται άλλωστε υπό τη δεδηλωμένη πρόθεση του Πανουργιά Παπαϊωάννου να αποστασιοποιηθεί από την ομάδα, τουλάχιστον στον βαθμό που δραστηριοποιείται σήμερα. Την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε θέμα που έθετε εν αμφιβόλω την παρουσία του, ωστόσο δεν δόθηκε συνέχεια.

Ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας ψάχνει εδώ και καιρό «συμπαίκτη», ώστε να μοιραστεί τα βάρη της επένδυσης στην ομάδα, τόσο οικονομικά, όσο και διοικητικά. Όσο αυτός δεν βρίσκεται, ο ίδιος παραμένει στο «τιμόνι». Αυτό όμως δεν θα γίνει υπό τους ίδιους όρους που συνέβη την προηγούμενη σεζόν, όταν η οικονομική υπέρβαση ξεπέρασε τις προσδοκίες με ακριβά συμβόλαια, όπως για παράδειγμα των Μαστούρ, Καραμάνου, Μπαράλες, Μπερτόλιο.

Το πλάνο προβλέπει σημαντική μείωση του μπάτζετ, κάτι που αποτελεί την εναλλακτικη σε περίπτωση που δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ. Από «κύκλους» της διοίκησης προκύπτει πρόθεση για ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων, κάτι που θα επιφέρει αλλαγές προς τα κάτω στο κόστος λειτουργίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μένει να φανεί ο βαθμός στον οποίο θα επηρεαστεί η διαμόρφωση του ρόστερ στην τρίτη συνεχή σεζόν των Λαμιωτών στα «σαλόνια».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη