Ο Γιάννης Σαρακιώτης ζήτησε ενημέρωση για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονιών στη Φθιώτιδα


Ενημέρωση από τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρο Τσελά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη ζήτησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με το φετινό πρόγραμμα των δακοκτονιών στη Φθιώτιδα. Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής επιστολής του κ. Σαρακιώτη:

Αξιότιμε κύριε Προϊστάμενε,

Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας υπέστησαν τεράστιες ζημιές το περασμένο έτος, εξαιτίας της μη έγκαιρης και ορθής υλοποίησης των ψεκασμών δακοκτονίας.

Η εκτέλεση των εν λόγω προγραμμάτων είναι μείζονος σημασίας και αφορά μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού, το οποίο εξαρτά το εισόδημά του από την επιτυχή κινητοποίηση των επίσημων φορέων. Αξίζει να τονισθεί ότι, σε περιπτώσεις εκτεταμένων καταστροφών στην παραγωγή ελιάς λόγω δάκου, ο Ε.Λ.Γ.Α. δεν είναι επιφορτισμένος με την καταβολή αποζημιώσεων προς τους αγρότες και ζητείται η καταβολή έκτακτης αποζημίωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνολικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Για το λόγο αυτό, κρίνεται αναγκαία η άμεση και βάσει προγραμματισμού ανάληψη δράσης εκ μέρους των αρμοδίων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιθυμούσα να με ενημερώσετε σχετικά με το φετινό προγραμματισμό για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος της δακοκτονίας στη Φθιώτιδα.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη