ΕΑΣ Λαμίας - ΣΡΛ - Αστικό ΚΤΕΛ και Υπεραστικό ΚΤΕΛ επισκέφτηκε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας


Ο σημερινός κύκλος επισκέψεων περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λαμίας, το Σύλλογο Ραδιοταξί Λαμίας, το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Με την ΕΑΣ Λαμίας η συνεργασία μας είναι στενή και εντατική, διαχρονικά, ιδίως δε από το 2013, με τιςσυζητήσεις και συναντήσεις που τότε κάναμε από κοινού με τις τράπεζες και τις εποπτικές αρχές με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας της Ένωσης.

Σήμερα, συζητήθηκαν μείζονα θέματα που απασχολούν την αγροτική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, όπως είναι η φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων.

Ανέπτυξα τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα, με κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας τη στήριξη των ενώσεων και των ομάδων παραγωγών με κάθε διαθέσιμο εργαλείο.

Όχι μόνο με τα κονδύλια Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά κυρίως με γενναία φορολογικά κίνητρα που ευνοούν τις ενώσεις παραγωγών και ωθούν περισσότερους παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους, να περνάνε την οικονομική τους δραστηριότητα μέσα από αυτές.

Αυτό θα γίνει με φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων, ομάδων παραγωγών και
συνεργατικών σχημάτων, με συντελεστή 10%, ως κίνητρο για την ένταξη περισσότερων αγροτών σε αυτά, ενώ έχουμε επίσης δεσμευθεί για την εισαγωγή νέου συνεταιριστικού νόμου.

Με το Σύλλογο Ραδιοταξί Λαμίας δόθηκε η ευκαιρία να αποσαφηνίσω τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας που υφίστανται σκόπιμη διαστρέβλωση, για αυτό τον κλάδο επαγγελματιών.
Επισήμανα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με εταιρείες τύπου Uber, οι οποίες ανταγωνίζονται αθέμιτα τους επαγγελματίες αδειούχους ταξιτζήδες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στο επάγγελμα.

Με το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας συζητήθηκαν θέματα φορολογικής φύσεως και ασφαλιστικής αντιμετώπισης των μετόχων.

Με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας δόθηκε έμφαση σε φορολογικά ζητήματα.

Και με τους δύο φορείς επαγγελματιών αυτοκινητιστών συζητήθηκαν και πιθανά κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη