Λαμία: Ενοριακές προσκυνηματικές αποδημίες


                Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες Προσκυνηματικές αποδημίες σε διαφόρους πνευματικού προορισμούς της Πατρίδος μας.

                Με επιτυχία ευλογία πραγματοποιήθηκε η διήμερη προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε η Ενορία της αγίας Σοφίας Λαμίας στις 24 και 25 Ιουνίου σε προσκυνήματα του Έβρου και σε διάφορους προορισμούς της Ξάνθης.

                 Οι συμμετέχοντες είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν στην Ιερά Μονή του αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος την Τιμία Ζώνη της Παναγίας , η οποία φιλοξενούταν  εκεί για λίγες ημέρες από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου όρους.

                 Κατά την ξενάγησή τους στους χώρους τους μοναστηριού προς έκπληξή αντίκρισαν μια θαυμάσια αγιογραφία του  δικού μας οσίου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του Ελεήμονος Πνευματικού, η οποία και τους γέμισε χαρά.

                 Επόμενη στάση ήταν η Ιερά Μονή της Παναγίας της Πορταϊτισσας στην Κορνοφωλιά Σουφλίου,  όπου και εκεί  διανυκτέρευσαν  στον ξενώνα του μοναστηριού. Το πρωί μετείχαν στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Καθολικό και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο όμορφο μοναστήρι και να γευθούν την Αβραμιαία φιλοξενία της Αδελφότητος. Ακολούθως ξαναγήθηκαν στην πόλη του  Σουφλίου όπου επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο και ενημερώθηκαν  για την παραγωγή  του μεταξιού.

                 Πριν αποχωρήσουν από τον νομό Έβρου προσκύνησαν στην γυναικεία Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης όπου εγκαταβιούν 50 μοναχές.

                 Στην πόλη της Λαμίας επέστρεψαν αργά το βράδυ της Τρίτης  γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες και Θεία ευλογία.

                Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της αγίας Σοφίας Λαμίας ευχαριστεί όλους εκείνους  τους πιστούς που στηρίζουν τις δράσεις της Ενορίας και ιδιαιτέρως που με την συμμετοχή τους βοηθούν ενεργά στην ολοκλήρωση των έργων που πραγματοποιούνται στο Ναό.

                Προσκυνηματική αποδημία πραγματοποίησε και η Ενορία της Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου στην Ιερά Νήσο Τήνο.

                Οι συμμετέχοντες πιστοί προσεκύνησαν την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τήνου και μετείχαν στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Παναγίας και γεύθηκαν την αβραμιαία και εγκάρδια φιλοξενία του Προϊσταμένου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεωργίου Φανερού, ο οποίος τους μετέφερε τις ευχές  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Τήνου κ. Δωροθέου και εζήτησε από τον π. Αλέξανδρο Κοτσουράκη να μεταφέρει το σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο.

                 Επίσης  οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όλα τα Μουσεία του Ιδρύματος και να θαυμάσουν τα μαρμάρινα καλλιτεχνήματα και την πλούσια Εκκλησιαστική, Εθνική και Πολιτισμική κληρονομιά του Ιερού αυτού Νησιού.














www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη