Λαμία: Δωρεά στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδας από την αειμνήστη Μαίρη Ακρίδα


           Μετά την κοίμησή της Μεγάλης Ευεργέτιδος της  Ιεράς Μητροπόλεως μας αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα, συζύγου του μακαριστού επίσης Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεως και της Δυτικής Φθιώτιδος Αθανασίου Ακρίδα, δημοσιεύθηκε η  Διαθήκη μέσω της οποίας η αείμνηστος Μαίρη Ακρίδα κατέλιπε στην Ιερά Μητρόπολή μας την Ιδιόκτητη οικία της στην Σπερχειάδα, η οποία ευρίσκεται επί της Οδού Αθανασίου Διάκου έναντι του Ιερού Ναού του αγίου Νικολάου Σπερχειάδος.

            Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου η οικία θα παραχωρηθεί εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου δια να χρησιμοποιηθεί ως Πνευματικό Κέντρο για τις λειτουργικές, πνευματικές και πολιτιστικές ανάγκες της ως άνω Ενορίας υπό τον τίτλο «ΑΚΡΙΔΕΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ».

            Επίσης κατέλιπε και ένα κατάστημα(Καφενείο), το οποίο ευρίσκεται στην συμβολή των οδών Παναγή Λαζάρου 8 και Αποστόλου Παρασκευά έναντι του Ιερού Ναού αγίας Παρασκευής  στην Σπερχειάδα,  όπου τα έσοδα εκ του ενοικίου θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Ιδρύματος« Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος» και των τροφίμων.

            Ο Ποιμενάρχης μας εύχεται ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει αιωνίως στους κόλπους του το ζεύγος των Μεγάλων Ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Αθανάσιο και Μαίρη Ακρίδα και να ανταποδώσει τα καλά τους έργα στην Αιώνια Βασιλεία Του.



www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη