Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρωστά η Ν.Δ. στη Δ.Ε.Η.;»


Στην τηλεοπτική εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο για τα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας. Αναφορικά με τις ανακοινωθείσες αλλαγές στην παιδεία, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Θυμόμαστε όλοι ότι μέχρι το 2015, η διαδικασία τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία συνεχιζόταν έως το Δεκέμβριο, ενώ η διδασκαλία των μαθημάτων γινόταν μέσω φωτοτυπιών. Επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα σχολεία ξεκινούσαν το Σεπτέμβριο πλήρως στελεχωμένα με τους μαθητές να λαμβάνουν τα βιβλία τους εγκαίρως, ενώ ο κανόνας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις (1/5) μετατράπηκε σε 1/1. Παράλληλα, ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και η διαδικασία 4.300 προσλήψεων στην ειδική αγωγή και χαίρομαι που η Ν.Δ. δεν ακύρωσε το μέτρο, αλλά και μετά λύπης μου ακούω γενικότητες σχετικά με τις προγραμματισμένες προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών. Ελπίζω να μην επανέλθουμε στις αλήστου μνήμης εποχές, όταν ο κ. Μητσοτάκης απέλυε εκπαιδευτικούς και εφάρμοσε το καθεστώς της διαθεσιμότητας την περίοδο 2012-2014».

Εν συνεχεία ο Βουλευτής Φθιώτιδας κλήθηκε να σχολιάσει την επικαιρότητα γύρω από τη Δ.Ε.Η. υπογραμμίζοντας σε σκωπτικό ύφος:

«Μιας και τα στελέχη της Ν.Δ. κόπτονται για τα οικονομικά αποτελέσματα της Δ.Ε.Η., ας μας πουν πρώτα πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρωστά το κόμμα τους στην εν λόγω επιχείρηση. Η «στήριξη» της κυβέρνησης προς τη μεσαία τάξη ξεκίνησε ήδη με την εν τοις πράγμασι κατάργηση της – ψηφισμένης από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – μείωσης του Φ.Π.Α. στην ενέργεια από το 13% στο 6% μέσω των αυξήσεων που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης. Η Ν.Δ. κινείται ήδη στα χνάρια της περιόδου 2010-2014, όταν είχε αυξήσει τα τιμολόγια κατά 60%, ενώ επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αξίζει να θυμηθούμε ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη