Λαμία - ΑΕΚ 0-1


Ο Καρντόσο έδωσε πολλές ευκαιρίες, είδε καλές στιγμές από τους παίκτες του και η ΑΕΚ με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία γκολ (το πέτυχε ο Αλμπάνης) επικράτησε στο φιλικό με 1-0 της Λαμίας!

Οι απουσίες ήταν πολλές και σημαντικές (Κρίστιτσιτς, Μπακάκης, Λιβάια, Τσιγκρίνσκι, Μπάρκας, Μάνταλος, Βράνιες, Γαλανόπουλος, Οικονόμου, Γιακουμάκης) ενώ και ο αντίπαλος ήταν μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, η οποία συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή. Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο πέρασε με επιτυχία το τεστ. Με τον Βέρντε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση (έστω 45λεπτη) και να είναι καλός, τον Σιμάο να παίζει πάντα γρήγορα και σωστά, τον Ζεράλντες να είναι πάντα ουσιαστικός, τον Χουλτ να δίνει 2η ασίστ σε φιλικά (κάτι που δε συνήθιζε μέχρι πέρυσι), τον Αλμπάνη να σκοράρει και γενικά την ομάδα να έχει σωστά τρεξίματα, πρέσινγκ ψηλά και κράτημα της μπάλας όταν έπρεπε, η Ενωση πήρε τη νίκη (0-1) αλλά κυρίως πόντους για την ως τώρα δουλειά της. Προφανώς και δεν είναι έτοιμη ακόμη, αλλά μοιάζει προφανής και η βελτίωση της από φιλικό σε φιλικό. Και αυτό είναι κάτι που κάνει τον Καρντόσο να πατάει όλο και πιο γερά στα πόδια του, περιμένοντας -μεταξύ άλλων- και την είσοδο του Ολιβέιρα στην ομάδα...

Το ματς θα μπορούσε ή -ακόμη πιο σωστά- θα έπρεπε να αρχίσει με γκολ για την ΑΕΚ, μετά το μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα Κατσίκα στο 6', αλλά ο Κλωναρίδης αστόχησε στην κενή εστία! Τρία λεπτά μετά η Ενωση απείλησε με το σουτ του Ζεράλντες, ο οποίος είχε και μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ στο 23'. Γενικά η Ενωση είχε τον έλεγχο και ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι, έχοντας πολύ καλούς τους Σιμάο και Ζεράλντες. Ο πρώτος έδινε πάντα γρήγορα και σωστά την μπάλα μπροστά, ο δεύτερος βοηθούσε επιθετικά, ενώ και ο Βέρντε, αν και ήταν το πρώτο του παιχνίδι, ήταν θετικός. Εμπαινε στις φάσεις, έπαιρνε πρωτοβουλίες και είχε κι αυτός ένα καλό σουτ. Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όμως, ήταν αυτή του γκολ: Στο 33' ο Σιμόες έκλεψε και έδωσε στον Ζεράλντες, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα όσο έπρεπε και την έσπασε στον Σιμάο, ο οποίος έδωσε για τον Αλμπάνη που την άφησε για τον Χουλτ, κάνοντας κίνηση φορ για να γράψει το 0-1 από το γύρισμα του Σουηδού. Μια φάση που έδωσε μια ιδέα για το ποδόσφαιρο που θέλει ο Καρντόσο, μια φάση που έδωσε στην ΑΕΚ το προβάδισμα που άξιζε, όχι μόνο επειδή ήταν καλύτερη από τη Λαμία αλλά επειδή ήταν και απρόσμενα καλή με δεδομένες τις πολλές απουσίες.

Αυτό αφορούσε το πρώτο ημίχρονο, αφού στο δεύτερο άρχισαν οι αλλαγές και αυτό, όπως συμβαίνει πάντα, επηρέασε την εικόνα των ομάδων και τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η Ενωση, για την οποία οι Βέρντε και Αλμπάνης βγήκαν στην ανάπαυλα, είχε καλή στιγμή στο 50' μετά το φάουλ του Σιμάο και το γύρισμα του Παουλίνιο. Το σουτ του Κλωναρίδη στο 59', από το οποίο το κέρδος των Κιτρινόμαυρων ήταν ένα κόρνερ, ήταν η επόμενη καλή στιγμή του ματς, για να έρθει η ευκαιρία της ΑΕΚ για το 0-2 στο 64' με το πλασέ του Ντέλετιτς μετά το στρώσιμο του Ζεράλντες. Ο Πορτογάλος, γενικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους αντιπάλους του, οι οποίοι μπορούσαν να τον σταματήσουν μόνο με φάουλ (κάποια στιγμή πήρε τρία σερί σε ισάριθμες επιθέσεις), με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε πολλές αλλαγές μετά το 65', με συνέπεια να χαθεί ο ρυθμός. Αυτό που δε χάθηκε από πλευράς Κιτρινόμαυρων, όμως, ήταν η σοβαρότητα τους, με αποτέλεσμα να μη νιώσουν κάποια απειλή από τη Λαμία, παρά τις (όποιες) προσπάθειες της.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Κάτσικας (46' Βελίδης), Σάλιακας, Βάντερσον, Βύντρα (74' Ασίγκμπα), Πλιάτσικας (62' Μπουλούλης), Μπεχαράνο (74' Ράμος), Δημούτσος (62' Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (67' Τσούκαλος), Τόμας Καμπασόλ, Ρόμανιτς (80' Ανάκογλου).

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Τσιντώτας (46' Αθανασιάδης), Παουλίνιο (74' Σταμούλης), Σβάρνας (92' Αρβανίτης), Λόπες, Χουλτ (81' Καραβίδας), Σιμόες (88' Τσέλιος), Σιμάο (74' Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (46' Ντέλετιτς), Ζεράλντες (89' Χριστόπουλος), Αλμπάνης (46' Μπότος), Κλωναρίδης (59' Σαρδέλης).


cc
00:00
00:01


www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη