Ο Φιλοζωικός Συλλόγος Φθιώτιδας για το περιστατικό πυροβολισμού γάτας στην Λαμία


Σε 16 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα 12 Ιουλίου 2019 εκπαιδευτικός, διευθυντής σε Λύκειο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος εν ψυχρώ πυροβόλησε και άφησε παράλυτο από την μέση και κάτω έναν αδέσποτο γάτο. Το άτυχο ζώο πυροβολήθηκε από τον δράστη με αεροβόλο όπλο την ώρα που ζευγάρωνε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρέστη ως Πολιτική Αγωγή ενώ συγκινητική ήταν η δραματική κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα που εξιστόρησε με λεπτομέρειες όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της 10 ης Ιουλίου.

Θεωρούμε πως το δικαστήριο έκρινε δίκαια καθώς τέτοια περιστατικά προσβάλουν τον πολιτισμό και την περιοχή μας, πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από έναν εκπαιδευτικό-δάσκαλο των παιδιών μας.

Πιστεύουμε πως τέτοιες τιμωρίες λειτουργούν παραδειγματικά και αποτρεπτικά σε όσους καταφέρονται αναίτια σε βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απόφαση, στην ποινή φυλάκισης προστίθεται και χρηματικό πρόστιμο (σύμφωνα με τον νέο Κώδικα) 360 μονάδες x 10 ευρώ ημερησίως(3.600 ευρώ που διπλασιάζονται).

Σε περίπτωση μη καταβολής, ο εκπαιδευτικός θα εκτίσει ποινή φυλάκισης αντιστοίχων 360 ημερών.

Επιπρόσθετα η απόφαση του δικαστηρίου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία με την σειρά της θα τη διαβιβάσει για λήψη πειθαρχικών κυρώσεων στην υπηρεσία του.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη