Οι ανάγκες της Λαμίας


Οι ανάγκες της Λαμίας
_____________________

Η Λαμία, εδώ και πολλά χρόνια ευρίσκεται σε πτώση, σαφώς πιο απότομη από αυτή που δικαιολογείται από την οικονομική κρίση. Η σχετική της θέση σε σύγκριση με τις γύρω Πόλεις χειροτερεύει διαρκώς. Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο αδιάφορο για τους Πολίτες, διότι μειώνεται η οικονομική, πνευματική, καλλιτεχνική και βιομηχανική παραγωγή του Τόπου μας, με αποτέλεσμα την δίκην φαύλου κύκλου περαιτέρω υποβάθμισή του.

Εν πολλοίς, για αυτή την κατάσταση φταίμε οι οι ίδιοι οι Πολίτες της Λαμίας. Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθόρισαν την πικρή μοίρα της άλλοτε ανθηρής αυτής Πόλης. Οι επιλογές μας να μην αγωνιζόμαστε, να μην διεκδικούμε, να ψηφίζουμε χωρίς αίσθηση του κοινού καλού, αλλά με βάση τα στενά μας οικογενειακά μικροσυμφέροντα.

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να εκλέγεται κανείς από τους Πολίτες της Λαμίας, αλλά να υπακούει στα συμφέροντα της Αθήνας και της Λάρισας. Είναι εξαιρετικά ασύμφορο για την Πόλη μας, να μην έχει διεκδικητική φωνή στην Πρωτεύουσα, αλλά να έχει υπάκουους φορείς διαταγών προς Ιθαγενείς.

Ας φανταστούμε για μια στιγμή τι θα γινόταν αν αποφάσιζε ο Υπουργός Παιδείας να κλείσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ή αν ο Υπουργός Άμυνας διανοούνταν να μεταφέρει τη Στρατιά από τη Λάρισα. Πόλεμος.

Μιας και η θέση της Φθιώτιδας είναι ενισχυμένη στην παρούσα Κυβέρνηση, στην οποία εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία, θα ήταν φρόνιμο να γνωρίζουμε ότι για να ενισχυθεί ο Τόπος μας, υπάρχει συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο:

1. Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

2. Στρατιωτική Διοίκηση Στερεάς

3. Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς

4. Θερμοπύλες στα μνημεία της UNESCO

5. Ανάπτυξη του Θερμαλισμού

6. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Οι συγκεκριμένες δομές εδράζονται στη φύση και τις ανάγκες του Τόπου μας και δεν είναι περιστασιακά "έργα" βιτρίνας. Είναι το απαραίτητο υπόστρωμα για την όποια άλλη κίνηση προόδου.
Να είναι βέβαιοι οι πολιτευόμενοι από τη Φθιώτιδα, ότι οι Πολίτες θα αναγνωρίσουν και θα στηρίξουν τις ειλικρινείς προσπάθειές τους. Διότι γνωρίζουμε πλέον ποια είναι τα έξι θεμέλια ανάπτυξης που δομικώς είναι γραμμένα στο γενετικό υλικό αυτού του Τόπου.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη