Λαμία: Aύριο Παρασκευή στο ΚΕΥΠ η ορκωμοσία 180 νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2019/Γ΄ ΕΣΣΟ


Αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου & ώρα 10:00, στο Στρατόπεδο ¨ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ-ΣΧΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ¨ (ΚΕΥΠ), θα τελεστεί η Ορκωμοσία  180 Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2019/Γ΄ ΕΣΣΟ.

Οι συγκεκριμένοι Οπλίτες, κατόπιν επιλογής, θα επανδρώσουν την Ελληνική Δύναμη της Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ).

 Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) αποτελεί τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, και αποτελείται από ένα αριθμό στρατιωτικών μονάδων οι οποίες βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Λευκωσίας.

Αποβιβάστηκε στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου 1960 με την υπογραφή της Συνθήκης Ζυρίχης-Λονδίνου στη Λευκωσία με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.[1] Yπάγεται στον Α' Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λευκωσίας. Ο σημερινός Διοικητής της ΕΛΔΥΚ είναι ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Εμμανουήλ Χατζής.

Ανέκαθεν η ΕΛΔΥΚ εθεωρείτο και συνεχίζει να θεωρείται μέχρι σήμερα, αν όχι το πιο μάχιμο, ένα από τα πλέον μάχιμα τμήματα του ελληνικού Στρατού. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΛΔΥΚ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το σύνολο των Ελλήνων Κυπρίων.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη