Λαμία: Μικρασιάτικες Αναμνήσεις 2019


Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» και ο Δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο των «Μικρασιατικών Αναμνήσεων 2019», θα πραγματοποιήσουν μια σειρά εκδηλώσεων: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

1) Το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 21:00, σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Μαγνησία όπου θα γλεντήσουμε όλοι παρέα με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια με την κομπανία «ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ». Συμμετέχουν: Σωτήρης Γρανιτσιώτης (κλαρίνο), Εμμανουέλα Αγγελακοπούλου (τραγούδι).

2) Τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ώρα 20:00, θα παρακολουθήσετε τη συναυλία της Βιβής Βουτσελά με τίτλο: «Σμύρνη για σένα τραγουδώ»

Μια σκιαγράφηση του πολιτισμικού τοπίου της πόλης Σμύρνης, πριν το 1922, μέσα από το τραγούδι, που το διαμόρφωσε η μακραίωνη συνύπαρξη πολιτισμών.

Τη Βιβή Βουτσελά συνοδεύουν: Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο, Γλαύκος Σμαριανάκης στο βιολί και η Μυρσίνη Σακκά στην αφήγηση.

Τιμή πρόσκλησης: 5,00€

3) Τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ώρα 19:30 το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ. ΙΣ. ΜΕ.) θα κάνει τη προβολή του νέου ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η Ανατολή Έδυσε» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπαήλιου. Την παρουσίαση θα κάνει η ιστορική σύμβουλος του ΙΔ. ΙΣ. ΜΕ. Ειρήνη Σαρίογλου.

Είσοδος ελεύθερη.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη