Λαμία: Μικρασιάτικες Αναμνήσεις 2019


Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» και ο Δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο των «Μικρασιατικών Αναμνήσεων 2019», θα πραγματοποιήσουν μια σειρά εκδηλώσεων: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

1) Το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 21:00, σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Μαγνησία όπου θα γλεντήσουμε όλοι παρέα με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια με την κομπανία «ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ». Συμμετέχουν: Σωτήρης Γρανιτσιώτης (κλαρίνο), Εμμανουέλα Αγγελακοπούλου (τραγούδι).

2) Τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ώρα 20:00, θα παρακολουθήσετε τη συναυλία της Βιβής Βουτσελά με τίτλο: «Σμύρνη για σένα τραγουδώ»

Μια σκιαγράφηση του πολιτισμικού τοπίου της πόλης Σμύρνης, πριν το 1922, μέσα από το τραγούδι, που το διαμόρφωσε η μακραίωνη συνύπαρξη πολιτισμών.

Τη Βιβή Βουτσελά συνοδεύουν: Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο, Γλαύκος Σμαριανάκης στο βιολί και η Μυρσίνη Σακκά στην αφήγηση.

Τιμή πρόσκλησης: 5,00€

3) Τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και ώρα 19:30 το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ. ΙΣ. ΜΕ.) θα κάνει τη προβολή του νέου ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η Ανατολή Έδυσε» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπαήλιου. Την παρουσίαση θα κάνει η ιστορική σύμβουλος του ΙΔ. ΙΣ. ΜΕ. Ειρήνη Σαρίογλου.

Είσοδος ελεύθερη.Από το Blogger.