Ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής του VAR για τα σουβλάκια στη Λαμία


Η Medialuso - Indigital με ανακοίνωση της εξηγεί τι έγινε στο VAN πριν από τον αγώνα Λαμία - Παναθηναϊκός και επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ το SDNA.

Τη δική της εκδοχή για τα όσα έγιναν στο VAN του VAR, πριν από τον αγώνα της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό, για το περιστατικό με τα σουβλάκια, εξέδωσε η Medialuso - Indigital, εταιρία παραγωγής του Video Assistan Referee.

Με αυτήν επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του SDNA για το παρασκήνιο του περιστατικού: ότι το φαγητο παραδόθηκε με καθυστέρηση, ότι την πόρτα του VAN δεν άνοιξε το deliveras αλλά διαπιστευμένος συντονιστής όλων των συνεργείων που καλύπτουν τον αγώνα και ότι δεν υπήρχε καμία παραβίαση των μέτρων ασφαλείας.

Ότι ακόμη, ο τεχνικός του VAN άνοιξε την πόρτα και απομάκρυνε το φαγητό και ότι οι τεχνικοί δεν επιτρέπεται να έχουν δίπλα τους ούτε νερό.

Αναλυτικά η ανακοινωση.

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λαμία, όπου φαίνεται στην τηλεοπτική μετάδοση να παραδίδεται σακούλα με φαγητό στο Van του Var, θέμα το οποίο πήρε έκταση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε  τα εξής: 

Ο Ανάδοχος, κατά τη διάρκεια της πολύωρης εργασίας των τεχνικών του, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γήπεδα, πέραν των εργασιακών αμοιβών τους, προσφέρει και ένα γεύμα, το οποίο με βάση τον προγραμματισμό λαμβάνει χώρα σε ολιγόλεπτο διάλειμμα περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη του κάθε αγώνα και αφού νωρίτερα έχουν εκτελεστεί όλες οι τεχνικές εργασίες προετοιμασίας και έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές δοκιμές με επιτυχία. 

Το πρόσωπο που εμφανίζεται στο πλάνο να ανοίγει την πόρτα του Van και να αφήνει στη γωνία της πόρτας το γεύμα, το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση και εκτός χρονοδιαγράμματος,  δεν είναι ο "ντελιβεράς" όπως αναφέρεται και αναπαράγεται στα ΜΜΕ, αλλά ο διαπιστευμένος συντονιστής όλων των συνεργείων που καλύπτουν τον αγώνα και ο οποίος είχε εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο Van. Ως εκ τούτου, δεν υπήρχε παραβίαση στα μέτρα ασφαλείας. Λίγα δευτερόλεπτα μετά από τη σκηνή αυτή, ο τεχνικός του Van που επίσης έχει εξουσιοδοτημένη πρόσβαση εντός του Van και παρακολούθησε το περιστατικό, άνοιξε την πόρτα και απομάκρυνε το φαγητό από το Van. Σημειώνουμε ότι οι τεχνικοί (operators), οι οποίοι παρακολουθούν το παιχνίδι και υποστηρίζουν τεχνικά τον VAR και AVAR θα πρέπει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα και απαγορεύεται σύμφωνα με τις οδηγίες να έχουν δίπλα τους το οτιδήποτε, ακόμη και νερό. 

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εντός του Van υπάρχει κάμερα η οποία καταγράφει τα πάντα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όλες οι εικόνες ελέγχονται και αξιολογούνται από τη Διεθνή Ομοσπονδία για όλες τις επίμαχες φάσεις. 

www.sdna.gr
Από το Blogger.