Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων με 180 αλλοδαπούς (video)

Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων με 180 αλλοδαπούς (video)

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών μεταφέρονται δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016, στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ. Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο, έγινε με εισαγγελική εντολή. Το δεύτερο κτίριο είναι ένα πενταώροφο που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Αχαρνών 22, κοντά στο πρώτο. Από εκεί απομακρύνθηκαν από την αστυνομία πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες. Πρόκειται για το πέμπτο υπό κατάληψη κτίριο που εκκενώνεται μέσα σε ένα μήνα.

Eurokinissi

Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, περίπου 35.

Eurokinissi

Οι αλλοδαποί μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, αφού προς το παρόν μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε ξενοδοχείο, συνοδεία της αστυνομίας.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουν στον καθαρισμό και θα ασφαλίσουν τα κτίρια.

Πηγή: ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2O90G6X
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη