Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο προστασίας της α΄ κατοικίας- Οι προϋποθέσεις

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο προστασίας της α΄ κατοικίας- Οι προϋποθέσεις

Το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα για τη στήριξη νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα λάβουν επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας πληρωμής του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα δάνειά τους αφενός είναι εξασφαλισμένα έναντι της κύριας κατοικίας τους, και αφετέρου συνεχίζουν να πληρώνουν το υπόλοιπο μέρος της μηνιαίας πληρωμής τους.

Εάν ο δανειολήπτης σταματήσει να εξυπηρετεί το δάνειό του, προβλέπεται ότι η τράπεζα θα μπορεί να ξεκινήσει τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Επιπρόσθετα τονίζεται ότι όλες οι τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια των επιλέξιμων δανειοληπτών σύμφωνα με τις ίδιες απαιτήσεις που ορίζει το κράτος.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό περίπου των 132 εκατ. ευρώ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση από Βρυξέλλες Γιώργος Συριόπουλος

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2QfylhW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη