Τα επόμενα βήματα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis- Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική δίωξη (video)

Τα επόμενα βήματα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis- Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική δίωξη (video)

Σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης προτείνει η ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis, καθώς όπως σημειώνεται υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του στην Δικαιοσύνη. Για «αθλιότητες και γελοιότητες» μίλησε, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι «θα μελετήσει τη δικογραφία και θα προβεί σε δηλώσεις και ανακοινώσεις. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να προκρίνει τη σύσταση Προκαταρκτικής.

Τα ζητήματα τα οποία αφορούν είτε σε σύσταση εξεταστικών είτε προανακριτικών επιτροπών δεν μπορεί να είναι έργο, αντικείμενο ή επιδίωξη μιας κυβέρνησης ή γενικότερα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά είναι μια καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για το θέμα της Novartis.

Βενιζέλος: Θα επέλεγα πρώτα την Εξεταστική

«Επειδή μόνη μου μέριμνα είναι η προστασία των Θεσμών που δεν επιτυγχάνεται χωρίς την ανάδειξη και προστασία της αλήθειας, θα επέλεγα πριν κινηθεί η ποινική διαδικασία του άρθρου 86 εξατομικευμένα για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, να μεσολαβήσει η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής ώστε να διερευνηθεί η βαρύτητα των στοιχείων χωρίς να υπάρχουν οιονεί κατηγορούμενοι», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανέφερε ότι η εξεταστική επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες των ανακριτικών αρχών ( άρθρα 145-147 Κανονισμού της Βουλής). «Αρκεί βεβαίως να λειτουργήσει σοβαρά, κάτι που δε συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αυτό ισχύει και για αρκετές «προανακριτικές» επιτροπές», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος και αναφέρθηκε σε δικονομικές εκκρεμότητες και αντιφάσεις που όπως είπε «πρέπει να αρθούν για να επιτευχθεί ολοκληρωμένη δικανική διερεύνηση μιας υπόθεσης που έχει ως πραγματικό αντικείμενο τον βιασμό των θεσμών».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει επίσης λόγο για σκευωρία και για παραβίαση του Συντάγματος από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε «συνειδητή επιλογή» τη μη παραπομπή του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις».

Σε «τακτικισμούς αποδίδει την πρόταση της ΝΔ για Ειδική Προκαταρκτική Εξέταση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολίασε:
«Η προσπάθεια που γίνεται για διαχωρισμό ευθυνών είναι περισσότερο φύλο συκής, για να υπάρξει κλίμα πολιτικής ομηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά για το ποιος έχει ευθύνες».

Πηγή: ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Λίνα Μπεθάνη

Σχετική είδηση:Καταπέλτης Σαμαρά για τον ρόλο του Δ. Παπαγγελόπουλου (video)

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/31xWiCd
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.