Πετρούπολη: Άρχισε η δίκη της 19χρονης που άφησε το βρέφος της στα σκουπίδια

Πετρούπολη: Άρχισε η δίκη της 19χρονης που άφησε το βρέφος της στα σκουπίδια

Στις δραματικές στιγμές που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, το άψυχο κορμάκι ενός βρέφους, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, αναφέρθηκαν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο εδώλιο βρίσκονταν η μητέρα και η γιαγιά του άτυχου βρέφους, κατηγορούμενες για το ότι έκοψαν το νήμα της ζωής του λίγες μόλις ώρες αφότου γεννήθηκε στο μπάνιο του σπιτιού της οικογένειας.

«Το βρέφος ήταν παγωμένο και είχε μέσα στο στόμα του χαρτοπετσέτες», σύμφωνα με την περιγραφή γείτονα της οικογένειας.

«Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια είναι τραγικό για μένα προσπαθω να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανα και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχες».

«Πλησίασα τον κάδο είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα ή αν απλά το διάβασα μετά» ανέφερε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ ο οποίος κλήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος.

Ένας ρακοσυλλέκτης κατέθεσε πώς βρέθηκε αντιμέτωπος με το μακάβριο εύρημα. «Είδα μια κουρτίνα και μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα, έφυγα δεν έδωσα σημασία. Όπως έκανα να τινάξω την κουρτίνα είδα τα αίματα και το πέταξα κι έκανε γδούπο καθως ξετυλίχθηκε η σακούλα».

Η 20χρονη μητέρα έχει αφεθεί ελεύθερη με όρους ενώ η γιαγιά του μωρού, η οποία φέρεται να είναι εκείνη που πέταξε το βρέφος στον κάδο σκουπιδιών, παραμένει κρατούμενη στις φυλακες Ελαιώνα.

Σήμερα, οι δυο κατηγορούμενες ζήτησαν, μέσω του συνηγόρου τους, την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε παιδοκτονία, για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της.

Στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ο ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε την νεαρή μητέρα αμέσως μετά τη σύλληψης της.via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2m98eLa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.