«Αυτόπτης μάρτυρας» – Η συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1

«Αυτόπτης μάρτυρας» – Η συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ1

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 00:15, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε  Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– το επεισόδιο με τίτλο «Χουάρες» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτόπτης μάρτυρας» (Witness),  παραγωγής ΗΠΑ 2012.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μάικλ Μαν ακολουθεί μια νέα γενιά νεαρών φωτογράφων σε «εμπόλεμες» περιοχές στο Μεξικό, στη Λιβύη, στο Νότιο Σουδάν και στη Βραζιλία. Κάποια από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου δεν είναι επισήμως «εμπόλεμες ζώνες», αλλά είναι πόλεις ή περιοχές όπου το εμπόριο ναρκωτικών, οι εθνοτικές εντάσεις, η φτώχεια, η βία των συμμοριών και η διαφθορά των πολιτικών έχουν δημιουργήσει τα πιο βίαια και επικίνδυνα σημεία στη Γη. Σε τέτοιες περιοχές συχνά η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη που μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί δεν έχουν τολμήσει καν να στείλουν ανταποκριτή. Ελάχιστοι τολμούν και παραμένουν, μόνο με την κάμερα στο χέρι να προσπαθούν να καταγράψουν τη φρίκη και να βγάλουν ένα νόημα – να καταδείξουν τους παράγοντες που προκαλούν και συντηρούν αυτές τις καταστάσεις.

«Χουάρες»

Ο Έρος Χόγκλαντ έχει βρεθεί σε διάφορες  ζώνες συγκρούσεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και στην Αϊτή, αλλά η σημερινή του εστίαση είναι η πόλη Χουάρες στο Μεξικό, η «δολοφονική πρωτεύουσα  του κόσμου».

Η βία των ναρκωτικών στη Χουάρες έχει αφήσει πάνω από 10.000 νεκρούς, ενώ το εμπόριο ναρκωτικών εξακολουθεί.

Ο πατέρας του, Τζον Χόγκλαντ, φωτογράφος του αμερικανικού περιοδικού «Newsweek», σκοτώθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ όταν ο Έρος ήταν μικρός. Είναι δύσκολη δουλειά, αλλά ο ίδιος λέει: «Δεν μπορείς να στηριχτείς πολύ από τα συναισθήματα γιατί το έργο σου θα υποφέρει».

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φράνκαμ.  

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2n6ZIN1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη