«Ανέβασμα στον ουρανό» – Η υπέροχη κομεντί του Λουίς Μπουνιουέλ στην ΕΡΤ1

«Ανέβασμα στον ουρανό» – Η υπέροχη κομεντί του Λουίς Μπουνιουέλ στην ΕΡΤ1

Την κομεντί «Ανέβασμα στον ουρανό» (Subida al cielo / Ascent to Heaven) του Λουίς Μπουνιουέλ, παραγωγής Μεξικού 1952, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Υπόθεση: Ένα νιόπαντρο ζευγάρι διακόπτει το μήνα του μέλιτος όταν ο άντρας, Ολιβέριο, μαθαίνει ότι η μητέρα του είναι ετοιμοθάνατη. Ο Ολιβέριο ταξιδεύει προς το μέρος από όπου κατάγεται η ετοιμοθάνατη μητέρα του, όπου ένας φίλος συμβολαιογράφος τον περιμένει να επικυρώσουν μία νέα διαθήκη που θα τον προστατεύσει από την απληστία των αδερφών του. Το μακρύ ταξίδι του με ένα λεωφορείο, γεμάτο από πειρασμούς και «θαύματα» της καθημερινής ζωής, θα είναι ένα αληθινό ανέβασμα στον ουρανό.

Μία από τις λίγες κωμωδίες του Ισπανού σκηνοθέτη, όπου περιγράφει άλλοτε τις κωμικές και άλλοτε τις δραματικές περιπέτειες των επιβατών ενός λεωφορείου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Πάνω απ' όλα όμως, κυριαρχεί η καυστική σατιρική διάθεση και το χιούμορ του Μπουνιουέλ. 

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ.

Παίζουν: Εστεμπάν Μαρκέζ, Λεονόρ Γκόμεζ, Λίλια Πράντο, Κάρμεν Γκονζάλες, Λουίς Ατσέβες Καστανέντα, Μάνουελ Νοριένγκα, Μάνουελ Ντοντέ, Μπεατρίζ Ράμος, Παζ Βιλέγκας, Πάολα Ρεντόν, Πέντρο Ελβίρο, Πέντρο Ιμπάρα, Ρομπέρτο Κόμπο, Ρομπέρτο Μέγερ, Σελ Λόπεζ, Σίλβια Κάστρο.

Διάρκεια: 75΄

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mNbGeP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη