«Ξεχασμένοι από την κοινωνία» – Το αριστούργημα του Λουίς Μπουνιουέλ στην ΕΡΤ1

«Ξεχασμένοι από την κοινωνία» – Το αριστούργημα του Λουίς Μπουνιουέλ στην ΕΡΤ1

Σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη δραματική ταινία «Ξεχασμένοι από την κοινωνία» (Los Olvidados / The Young and the Damned), παραγωγής Μεξικού 1950.

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ.

Παίζουν: Αλφόνσο Μεχία, Ρομπέρτο Κόμπο, Εστέλα Ίντα, Μιγκέλ Ινκλάν.

Υπόθεση: Στα υποβαθμισμένα προάστια της Πόλης του Μεξικό, μια ομάδα παιδιών, κάποια αρκετά και κάποια εντελώς εγκαταλελειμμένα από τις οικογένειές τους, ζουν κλέβοντας.

Ο Πέδρο είναι ένα ενδεκάχρονο αγόρι, που ζει με τη μητέρα του. Αρχηγός της συμμορίας στην οποία ανήκει ο Πέδρο είναι ο Ελ Χάιβο, ένα μεγαλύτερο αγόρι που το έχει σκάσει από το αναμορφωτήριο. Ο Ελ Χάιβο είναι σίγουρος ότι ο μικρός Χουλιάν, ένα αγόρι που αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συμμορία και προτίμησε να δουλέψει για να βοηθήσει τους δικούς του να τα βγάλουν πέρα, είναι  υπεύθυνος για την κατάληξή του στο αναμορφωτήριο.

Ο Πέδρο βοηθάει τον Ελ Χάιβο να εντοπίσει τον Χουλιάν, ο οποίος βρίσκει το θάνατο στα χέρια του αδίστακτου αγοριού. Μετά τη δολοφονία του Χουλιάν, ο Πέδρο καταλαβαίνει ότι η σχέση του με τον Ελ Χάιβο πρόκειται να του φέρει πολλά δεινά. Απομακρύνεται λοιπόν από τη συμμορία του Ελ Χάιβο και πιάνει δουλειά σε μεταλλουργείο. Αλλά ο Ελ Χάιβο τον βρίσκει και τον εμπλέκει σε κλοπή.

Το πρώτο αριστούργημα της λεγόμενης μεξικάνικης περιόδου του Μπουνιουέλ. Πάντρεμα του νεορεαλισμού με τον σουρεαλισμό σε ένα σινεμά της ωμότητας που σοκάρει ακόμα και σήμερα.

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών του 1951 για την ταινία που καθιέρωσε διεθνώς το σκηνοθέτη.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2NsHW2G
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.