Ολυμπιακός - Λαμία 2-0


ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Μαρτίνς έδωσε ανάσες σε παίκτες, ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τους Σουντανί και Ελ Αραμπί που ήρθαν από τον πάγκο και επικράτησε 2-0 της Λαμίας χωρίς να αγχωθεί, πριν το δεύτερο ματς του στους ομίλους του Champions League με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

Θα μπορούσε να «ξεμπλέξει» ευκολότερα, αλλά απ’ τη στιγμή που η νίκη ήρθε και ο στόχος της επιστροφής στα «τρίποντα» επιτεύχθηκε, ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται καταρχήν ικανοποιημένος. Η αξιόμαχη και καλά οργανωμένη Λαμία ίσως πίστεψε ως το 60’ ότι θα μπορούσε να αποκομίσει κάτι απ’ τον αγώνα, αλλά το τελικό 2-0 ήρθε εύκολα έκτοτε και ουδείς είδε στο Φάληρο κάτι για το οποίο ήταν… απροετοίμαστος.

Ο Ολυμπιακός πήρε, όπως αναμενόταν, τη μπάλα, έπιασε επίπεδα κατοχής 70%, όμως επιτιθέμενος κεντρικά έβρισκε τους Δημούτσο και Μπεχαράνο μπροστα απ’ τους τρεις στόπερ, ενώ απ’ τα πλάγια ατύχησε να έχει τον Ποντένσε και τον Βαλμπουενά σε κακή μέρα, δίχως έμπνευση.

Ακόμα κι έτσι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ απλά για τους Πειραιώτες, αν μόλις στο 8’ ο Σουντανί έκανε το… απλό, δηλαδή να σκοράρει σχεδόν απ΄τη μικρή περιοχή, απέναντι απ’ τον Βελλίδη και την κενή κατά τ’ άλλα εστία. Αυτό δεν συνέβη, με το «Γ. Καραϊσκάκης» να υποψιάζεται από νωρίς πως το παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο, όπως θα υπέθετε κάποιος αβίαστα.

Ο Ελ Αραμπί, που ήταν κινητικός αλλά ακίνδυνος, έστειλε στο 17’ τη μπάλα πάνω απ’ το δοκάρι από ευνοϊκή θέση, ενώ η μετακίνηση του Ποντένσε αριστερά στη θέση του Σουντανί και τούμπαλιν δεν άλλαξε την κατάσταση. Η Λαμία, καλά «οχυρωμένη» έξω απ’ την περιοχή της, κατάφερνε να αποκρούει τις επιθέσεις και να κρατά τη μπάλα κατά το δυνατόν, ώστε να χαλάσει τον ρυθμό που προσπαθούσαν να βρουν οι γηπεδούχοι.

ΓΚΟΛ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ

Η Λαμία ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος δίχως τελική, αλλά τους σκοπούς της στο παιχνίδι τους εξυπηρετούσε με το παραπάνω. Το ερώτημα ήταν τι θα μπορούσε να αλλάξει ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε το β΄μέρος με τον ίδιο στόχο: ένα γκολ για να ταξιδέψει… ήσυχος στο Βελιγράδι.

Αυτό ήρθε έπειτα από ένα διάστημα έντονης πίεσης και σε μια φάση εξαιρετικού τρανζίσιον απ’ τον Σα ως τον σκόρερ Σουντανί με πέντε πάσες σε 13’’! Συγκεκριμένα στο 61’ Πορτογάλος έδωσε στον Κούτρη, αυτός άφησε στον Βαλμπουενά που είδε το σπριντ του Ποντένσε στα αριστερά, με τον εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» να γυρίζει γρήγορα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ελ Αραμπί. Αυτός κοντρόλαρε, πάσαρε αριστερά του στο πέναλτι για τον Αλγερινό, που με το δεξί δεν είχε πρόβλημα να εξιλεωθεί για τη χαμένη ευκαιρία του πρώτου μέρους και να προκαλέσει πανηγυρισμούς και ανακούφιση στο Φάληρο.

Με την… τάξη να έχει αποκατασταθεί, το παιχνίδι πλέον παιζόταν στο δεύτερο «μισό» του γηπέδου, έξω απ’ την περιοχή του Βελλίδη. Με τις γραμμές των φιλοξενούμενων να έχουν χαλαρώσει, δημιουργήθηκαν και οι χώροι για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 70’, όταν ο Κούτρης με ωραία σέντρα βρήκε τον Ελ Αραμπί στην μικρή περιοχή κι εκείνος με προβολή καθόρισε οριστικά την τύχη της αναμέτρησης.

MVP: Ο Ελ Αραμπί διατήρησε τη «σύνδεση» με τα δίχτυα, σκοράροντας για τρίτη φορά στη φετινή Super League 1, ενώ πιστώθηκε και την ασίστ στο πρώτο γκολ. Καλή εμφάνιση απ’ τον φορ των Πειραιωτών σε άλλο ένα παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Κούτρης έδειξε συγκέντρωση, ποιότητα και όρεξη στην επανεμφάνισή του στη βασική 11αδα, παίζοντας με ταχύτητα και συμμετέχοντας και στα δυο γκολ της ομάδας του, με την ασίστ στο δεύτερο να ξεχωρίζει.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τζανετόπουλος μπήκε ως αλλαγή κι έχοντας να αγωνιστεί απ’ τον Ιανουάριο, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Δεν έκανε κάποιο τρανταχτό λάθος, ωστόσο υστερούσε εμφανώς στον ρυθμό, κάτι μάλλον αναμενόμενο βέβαια.

Η γκάφα: Η ευκαιρία του Σουντανί στο 8’ ανήκει στην κατηγορία των φάσεων «δεν χάνονται» της σεζόν. Λίγα μέτρα απ’ την εστία, με καθαρό οπτικό πεδίο και τη μπάλα στο αριστερό, κατάφερε να πλασάρει πάνω στον Βελλίδη, που δεν χρειάστηκε καν να κάνει κάποια επέμβαση.

Το «στραγάλι»: ο Διαμαντόπουλος άφησε το παιχνίδι να παιχθεί, αν και θα μπορούσε να δώσει κάποιες κάρτες στους «κυανόλευκους». Ελέγχεται για τη φάση του 61΄, όταν ο Σκόνδρας φαίνεται να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, ωστόσο ούτε ο VAR έκανε κάποια παρατήρηση, ώστε να χρειαστεί περαιτέρω συζητηση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός έκανε όσα έπρεπε για να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα, ακόμα κι αν δεν «καθάρισε» από νωρίς. Πλέον μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστος στο παιχνίδι του Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία, κάτι που αποτελούσε τον στόχο του πριν τη σέντρα. Απ’ την πλευρά της η Λαμία κρατάει την καλή προσπάθεια σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και συνεχίζει την πορεία της στη σεζόν δίχως ένα αποτέλεσμα εκτός προγράμματος.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο (88’ Παπαδόπουλος), Μπα, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Βαλμπουενά (63’ Λοβέρα), Σουντανί, Ελ Αραμπί

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (60’ Τουράμ)

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη