2ο HOT SPOT από σήμερα με σκηνές και τέντες στον Καραβόμυλο δίπλα στα σπίτια. Πρόσφυγες σε 7 μέρες


Και δεύτερο hot spot που θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 μετανάστες στήνεται άρον άρον με τις πιο πρόχειρες συνθήκες αυτή τη φορά στο Καραβόμυλο. Συστήνεται από σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο με τα καύσιμα που υπήρχε στο παρελθόν στον Καραβομύλου . Ήδη από σήμερα το πρωί ξεκινούν οι εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν τα πλέον βασικά. Να διώξουν κάποιες λάσπες, να κάνουν μία σιδηροκατασκευή σαν αποθήκη και μέσα εκεί να στηθούν σκηνές για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από τα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ταχύτητες ξεπερνούν και τα πιο φανταστικά όρια αφού ζητούν να είναι όλα έτοιμα την ερχόμενη Παρασκευή έτσι ώστε από το Σάββατο

έως τη Δευτέρα να μετακινηθούν πρόσφυγες και να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο σημείο . Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, που υπάρχουν πάμπολλες και ούτε βεβαίως συζητούν για σοβαρές υποδομές όπου θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ανθρώπους. Μιλάμε για σκηνές που θα μείνουν εκεί όσο χρειαστεί . Σκηνές και πρόχειρες κατασκευές οι οποίες δεν πρόκειται να αντέξουν ούτε στο παραμικρό άνεμο πολύ δε περισσότερο στα επόμενα χιόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδοποιήθηκαν περίπου 10 εργολάβοι από την περιοχή μας την περασμένη Παρασκευή ότι τρέχει διαγωνισμός διαμόρφωσης του χώρου και εγκατάστασης των απαιτούμενων δηλαδή ρεύμα νερό και τουαλέτες όπως επίσης και μία πλατφόρμα με τσιμέντο και μάλιστα κλήθηκαν να δώσουν προσφορές μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν ορισμένοι από αυτούς μετείχαν σε αυτό το παιχνίδι «πρόκειται για μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με τη διαφάνεια καθώς γίνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και όχι το κράτος και μάλιστα κάτω από αμφιλεγόμενες διαδικασίες»

Μάταια περίμεναν μέχρι την Κυριακή το βράδυ να βγουν αποτελέσματα επί των προσφορών κάτι που δεν έγινε ακόμη και χθες το μεσημέρι.Το μόνο που έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας είναι ότι κάποιοι προκρίθηκαν και σήμερα το πρωί παραλαμβάνουν τα κλειδιά από το στρατόπεδο για να ξεκινήσουν οι εργασίες .

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι αρχές της περιοχής δεν είχαν καμία ενημέρωση πολύ δε περισσότερο όταν το πληροφορήθηκαν η έκπληξη ξεπέρασε τα όρια . Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι διαδικασίες ξεφεύγουν από οτιδήποτε έχει σχέση με δομημένο ελληνικό κράτος καθώς η πολιτεία παραχωρεί το στρατόπεδο σε έναν οργανισμό χωρίς έλεγχο και προυποθέσεις.

Τι θα γίνει

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προχειρότητα κάτω από την οποία συστήνεται το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν έχει καμία σχέση με την εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών στους ίδιους τους μετανάστες που θα μεταφερθούν εκεί .

Στην περιοχή λείπουν ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνικές υποδομές λείπει η εμπλοκή των τοπικών φορέων και αναδεικνύεται η ανάθεση σε έναν Διακρατικό Οργανισμό ακόμη και αυτής της ασφαλείας της τοπικής κοινωνίας .

Η προχειρότητα δε των κατασκευών δείχνει απλά ότι δεν θέλουν να κάνουν κάποιο σοβαρό έργο που να ανταποκρίνεται σε κάποια τουλάχιστον στάνταρ για την φιλοξενία ανθρώπων αλλά αντίθετα μέσα από ευκαιριακές κατασκευές από σκηνές και τέντες να διαμορφώσουν ένα σκηνικό το οποίο μαζί με την ανεξέλεγκτη σύνθεση του πληθυσμού θα γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν θα υπάρχει έλεγχος σε ό,τι αφορά τις εθνότητες και η μίξη ανάμεσα τους σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις. Επίσης τόσο ο συγκεκριμένος Οργανισμούς όσο και οι δορυφόροι του ΜΚΟ που θα εμπλακούν δεν έχουν δε πολιτική διαχείρισης κρίσεων καθώς στην όποια αψιμαχία με φιλοξενούμενους δίνουν εντολή εκκένωσης δηλαδή απομακρύνονται από τον χώρο πράγμα που δεν συμβαίνει στις Θερμοπύλες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η δομή δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μοντέλο ούτε με τη δομή της οργάνωσης των Θερμοπυλών πράγμα που βεβαίως ελάχιστα επιθυμεί ο ΔΟΜ.

Τέλος να σημειωθεί ότι παρόμοια HOTSPOTπρόχειροι με τέντες και σκηνές είχε αποφασιστεί αν στηθεί στο Κυψελοχώρι της Λάρισας στο στρατόπεδο Ζιώγα αλλά ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση για να προκριθεί στην συνέχεια το στρατόπεδο που απέχει λίγα μέτρα από τον Καραβόμυλο.

sterea.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη