Στάση εργασίας και πορεία ετοιμάζει η ΠΟΕΔΗΝ - Τι καταγγέλλει για το ΑΣΕΠ και τις 2.000 προσλήψεις

photo: eurokinissi

Πορεία «σωτηρίας της δημόσιας υγείας και πρόνοιας» στην Αττική προγραμματίζει για τις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως οι 2.000 προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί «θα καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ» και παράλληλα «δεν καλύπτουν τις ανάγκες», αφού, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έφυγαν «25.000 υπάλληλοι στα χρόνια των μνημονίων και 1.500 αποχωρούν κατ' έτος».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ».

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε συνέχιση των κινητοποιήσεων και στις 23 Οκτωβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 15:00 και πορεία διαμαρτυρίας.

Ακόμη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί δωρεάν δημόσια υγεία-πόνοια, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, αύξηση στους μισθούς, ενταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση εκτάκτων, εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Q73RP2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη