Ιωνικά 2019 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας


Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, το Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνουν τα Ιωνικά 2019 υπό την αιγίδα Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου με αγώνα δρόμου παιδιών και ενηλίκων στις κεντρικές οδούς της Νέας Μαγνησίας (ώρα έναρξης: 18:30).

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου Θεία Λειτουργία στο ναό Κωνσταντίνου και Ελένης. Στις 20:00 στο προαύλιο του ναού εκδήλωση μνήμης με ομιλητή τον ιστορικό Παναγιώτη Σωτηρίου. Θέμα της ομιλίας του «Πόντος, Μικρά Ασία, Νέα Μαγνησία: Μια αναδρομή».

Μικρασιατικά τραγούδια θα αποδώσει η χορωδία του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας. Ο Νίκος Γκαραβέλης θα παίξει πλήκτρα και κανονάκι και ο Γιώργος Μαυρομάτης λαούτο.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Αφηγητής ο Χρήστος Μακρής, ενώ μαρτυρίες επιζώντων θα διαβάσουν οι: Σπύρος Κουδουνάς, Κατερίνα Μπούρα, Ασπασία Ορφανοπούλου, Μαρία Κορέντζελου, Περικλής Λέντας.

Η βραδιά θα κλείσει με ένα αφιέρωμα στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαγνησίας και με χορούς από τα παιδιά του 5ου Δημοτικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας. Ποντιακούς χορούς θα παρουσιάσει η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας.

www.pontos-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη