Δεμένα τα χέρια της ΓΣΕΕ: Γιατί δεν μπορεί να κηρύξει 24ωρη απεργία

Δεμένα τα χέρια της ΓΣΕΕ: Γιατί δεν μπορεί να κηρύξει 24ωρη απεργία

Με δεμένα τα χέρια βρίσκεται η ΓΣΕΕ καθώς δεν μπορεί, λόγω της προσωρινής διοίκησης, να κηρύξει 24ωρη απεργία ενόψει μάλιστα σημαντικών εργασιακών και συνδικαλιστικών αλλαγών! 

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους όπου η ΓΣΕΕ δεν κατάφερε να κηρύξει την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της στην Καλαμάτα λόγω κατάληψης των μελών του ΠΑΜΕ που έκαναν λόγο για νοθείες στο συνέδριο.

Στην συνέχεια αποφασίστηκε το Συνέδριο να γίνει τον Απρίλιο στην Ρόδο που όμως πάλι δεν έγινε. Ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και των μελών του ΠΑΜΕ.

Η μόνη λύση ήταν τελικά τα δικαστήρια...

Έτσι με δικαστική απόφαση ορίστηκε η προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα 61 Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας και εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία διόριζε την απερχόμενη διοίκηση ως προσωρινή, με την ίδια σύνθεση και τα ίδια αξιώματα.

Με την απόφαση αυτή η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να πάρει απόφαση για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου  γι αυτό και κάλεσε όλα τα Εργατικά Κέντρα να βγάλουν αποφάσεις απεργίας για να μπορούν να καλύψουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θέλουν να απεργήσουν.

Εξάλλου αυτό ακριβώς κατήγγειλε και η ΓΣΕΕ οτι οι εργασιακές αλλαγές του υπουργείου Εργασίας γίνονται σκοπίμως τώρα που δεν μπορεί να βγει απεργία από την μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση.

"Δεν είναι δυνατόν να έρχονται υπό τη μορφή «fast track», εκμεταλλευόμενες το αδιοίκητο που προκάλεσαν οι βίαιες παρεμβάσεις του επιχειρησιακού βραχίονα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας" τονίζει η ΓΣΕΕ.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα https://ift.tt/308cFZQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη