Μετακίνηση των νηπίων 3 χωριών στο Κοντοπούλι ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων Λήμνου

Μετακίνηση των νηπίων 3 χωριών στο Κοντοπούλι ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων Λήμνου

Την μετακίνηση νηπίων και μαθητών από και προς το Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ζητά με επιστολή του προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου "Αργύρης Μοσχίδης", τονίζοντας ότι στηρίζει σχετικών αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονιών για άμεση έγκριση της μετακίνησης με ταξί, των νηπίων που έχουν εγγραφεί στο Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου και μετακινούνται από τα χωριά Πλάκα (απόσταση 12,5 χιλιομέτρων), Παναγιά (απόσταση 9 χιλιομέτρων) και Ρεπανίδι (απόσταση 3,5 χιλιομέτρων), καθώς και το αίτημα για μετακίνηση μαθητή ΑμΕΑ από τα Τσιμάνδρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (απόσταση 5,5 χιλιομέτρων).

"Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει εγκριθεί από πέρυσι η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για το Δήμο της Λήμνου, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Κράτους η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση των νηπίων στο σχολείο τους.

Όπως πληροφορούμαστε, σήμερα, εξαιτίας της καθυστέρησης της έγκρισης των δρομολογίων ταξί που απαιτούνται, τουλάχιστον 2 νήπια από την Παναγιά και το Ρεπανίδι αδυνατούν να πάνε στο νηπιαγωγείο τους.

Επίσης υποχρέωση του Κράτους είναι να μεριμνά για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των παιδιών ΑμΕΑ.

Για τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δικαιώματος για ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των νηπίων από και προς το Νηπιαγωγείο Κοντοπουλίου και του μαθητή ΑμΕΑ από και προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, με την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης όλων των δρομολογίων ταξί έτσι όπως αναφέρονται στο σχετικό αίτημα των εκπαιδευτικών των σχολείων" τονίζουν.

The post Μετακίνηση των νηπίων 3 χωριών στο Κοντοπούλι ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων Λήμνου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2V34kk3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη