45 ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: «Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…»

45 ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: «Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…»

Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… «Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…» (Ναζίμ Χικμετ) τον Σοσιαλισμό. Μ' αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε και στην Κομοτηνή το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Με μουσική, με θεατρική παράσταση, με έκθεση βιβλίου, πολιτική ομιλία, αλλά και συμμετοχή κόσμου οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα σε όλους όσοι βιώνουν στην καθημερινότητα τους αδιέξοδα.

ο Ηλίας Αργυρόπουλος μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

«Το φεστιβάλ της ΚΝΕ για 45 χρόνια έτσι και φέτος σε όλη την Ελλάδα μετέφερε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι αυτός ο κόσμος και μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Ηλίας Αργυρόπουλος μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ μένοντας κι αυτός στο μήνυμα και του φετινού φεστιβάλ, τους στίχους του Τούρκου Κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. «Είναι αυτό που θέλουμε να συζητήσουμε με πολύ περισσότερους νέους, με όλους εκείνους τους νέους που μπορεί να σκέφτονται και να νομίζουν ότι τα πάντα γύρω τους είναι αδιέξοδα, με νέους οι οποίοι βιώνουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στο πετσί τους, με τους νέους οι οποίοι δεν πήγαν φέτος διακοπές και είναι πολλοί. Με εκείνους τους νέους που εργάζονταν σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις , με τους νέους οι οποίοι δουλεύουν με ελαστικά ωράρια, με τους νέους οι οποίοι βγάζουν τρεις και εξήντα,τους ανασφάλιστους. Με όλους αυτούς τους νέους που βλέπουν μια μαυρίλα πάνω από το κεφάλι τους. Θέλουμε να συζητήσουμε ότι αυτός ο κόσμος και μπορεί και πρέπει να αλλάξει με τους αγώνες γιατί είμαστε πολλοί, αυτοί οι οποίοι όλη αυτή η πολιτική μας ακουμπά.»

Όπως τόνισε το στέλεχος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, να διεκδικήσουμε τα όνειρα που έχει κάθε νέος να ζει μια ζωή ανθρώπινη. «Δεν είναι παράλογο ένας νέος σήμερα να μπορεί να πάει να κάνει διακοπές. Δεν είναι παράλογο να πάει να σπουδάσει.Πάρα πολλοί σήμερα που έρχονται στο ΔΠΘ γράφονται και φεύγουν γιατί δεν έχουν τα χρήματα οι γονείς τους να καλύψουν τα έξοδα των σπουδών τους. Οι Εστίες που διατίθενται για την διαμονή τους είναι πάρα πολύ λίγες και το ενοίκιο πολύ ακριβό. Όπως ακριβά είναι και τα φροντιστήρια και δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε όλα τα παιδιά. Με ένα μέλλον αβέβαιο, έτσι κι αλλιώς. Αυτή την πραγματικότητα μπορούμε μαζί, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές να την αντιπαλέψουμε κι αυτό το μήνυμα θέλουμε να συζητήσουμε με πολύ περισσότερους νέους με αφορμή το Φεστιβάλ.»

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρόπουλο οι αναμετρήσεις που προηγήθηκαν προσέδωσαν στην οργάνωση μια εμπειρία έτσι γίνεται αμέσως κατανοητό ότι, όπως λέει, ζητήματα που προσπαθούσε η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση να «πλασάρει», αυτά της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, που τα αναπαράγει και προσπαθεί να τα περάσει και στη νεολαία, είναι εύκολα κατανοητό τι σημαίνουν. «Λένε ότι: «Με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτα» ή «Όποιος κι αν φωνάξει, ποιος θα τον ακούσει;» Όμως διαισθανόμαστε ότι τα μάτια και τα αυτιά προς την ΚΝΕ είναι ανοικτά, όπως και προς το ΚΚΕ. Πολλαπλασιάστηκαν άσχετα αν αυτό δεν το βλέπουμε να εκφράζεται με ψήφο σε κόμμα. Πάρα πολλά παιδιά μικρότερων ηλικιών 17 με 23 δεν πήγαν καν να ψηφίσουν πιστεύοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει . Και το «αυτί το έστησαν» επειδή τα αδιέξοδα που αναφέραμε τα έχουν ζήσει στην προσωπική τους ζωή. Ο μονόδρομος πλέον είναι να παλέψεις για το Σοσιαλισμό. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ξεκινά με εμπόδια.» δηλώνει μην παραλείποντας να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, τους στίχους του Μπρεχτ: «Ξεκίνα! Όλα πρέπει να τα ξέρεις εσύ πρέπει να πάρεις την εξουσία»
Φώτο:Ο κος Αργυρόπουλος με νέους και νέες της ΚΝΕ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2kG7cpo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη