84η ΔΕΘ: Έκτακτο επίδομα στήριξης συνταξιούχων - Τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός

84η ΔΕΘ: Έκτακτο επίδομα στήριξης συνταξιούχων - Τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός

Το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων, που φέτος δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ως «13η σύνταξη», θα δοθεί τον Δεκέμβριο του 2020 πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μίλησε στην ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες των Dikaiologitika News, στοχεύει να δοθεί για τελευταία φορά αυτού του είδους το επίδομα καθώς όπως τόνισε πολύ προσεκτικά χθες ο πρωθυπουργός «σύντομα η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια μόνιμη στήριξη, ένας μηχανισμός στήριξης όλων των χαμηλοσυνταξιούχων προκειμένου να καταβάλλεται όχι με την μορφή του επιδόματος, ούτε με την μορφή που είχε το ΕΚΑΣ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με τους δανειστές και όπως όλα δείχνουν η θεσμοθέτηση του νέου μηχανισμού στήριξης θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη που πρέπει να φτάσει στο 4%.

Ωστόσο η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των συνταξιούχων και στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των οικονομικά αδύναμων χωρίς ακόμη να μπορεί να ανακοινώσει ένα χρονοδιάγραμμα.

Σε ότι αφορά πάντως το επίδομα θα εξεταστεί από τις αρχές του 2020 οι όροι και οι προϋποθέσεις που καταβλήθηκε τον περασμένο Μάιο. Μέχρι στιγμής πάντως στο τέλος του 2020 θα καταβληθει:

-Για όσους λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ. Θα λάβουν επιπλέον μία ολόκληρη σύνταξη.
-Οσοι λαμβάνουν συντάξεις από 501 μέχρι και 600 ευρώ, θα λάβουν το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν ήτοι ποσό από 350,70 ευρώ μέχρι 420 ευρώ.
-Οσοι λαμβάνουν συντάξεις από 601 μέχρι και 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξης ήδη λαμβάνουν ήτοι ποσά από 300,50 ευρώ, μέχρι και 500 ευρώ.
-Οσοι λαμβάνουν συντάξεις από 1.001 ευρώ και πάνω θα λάβουν ως επίδομα το 30% του μεικτού ποσού της σύνταξης που ήδη λαμβάνουν. Το ελάχιστο ποσό για την κατηγορία αυτή, είναι το ποσό των 300 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το ποσό της σύνταξης.



from Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/2HUhRoW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη