Κοινωνικό Φροντιστήριο δήμου Αθηναίων: Ξεκινούν οι εγγραφές, δύο στους τρεις μαθητές είναι πλέον φοιτητές

photo: Eurokinissi

Την ευκαιρία ισότιμης συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητές με κοινωνικό- οικονομικά προβλήματα δίνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που για μια ακόμη χρονιά «είδε» δύο στους τρεις μαθητές του, να είναι πλέον φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων. Εθελοντές καθηγητές παρέχουν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για όγδοη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων στηρίζει μαθητές, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος 33 από τους 47 μαθητές της Γ' Λυκείου που παρακολούθησαν τα μαθήματα του, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές.

Για την νέα σχολική χρονιά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη.

Παράλληλα καλούνται όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, να αποστείλουν άμεσα το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
4. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)
7. Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/31deoJR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.