Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Ηράκλειο

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Ηράκλειο

Με κεντρικό σύνθημα "Ας περπατήσουμε μαζί" και με πλούσιες δράσεις ξεκίνησε από τον δήμο Ηρακλείου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η φετινή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής εβδομάδας έχει θέμα το ασφαλές περπάτημα και την ασφαλή ποδηλασία.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει την ευκαιρία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης να οργανώσουν δράσεις για το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική/ κοινόχρηστη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης τους.
Το Ηράκλειο φέτος διοργανώνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία στον πολίτη να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί, να γνωρίσει καλύτερα την πόλη του και να την περπατήσει …αλλάζοντας έτσι φιλοσοφία αλλά και τακτική στις μετακινήσεις του.

Το Πρόγραμμα

Μέχρι την Κυριακή 22/9, ο Δήμος φρεσκάρει τις διαβάσεις πεζών και τις διαδρομές ΑΜΕΑ ενώ παράλληλα προτρέπει τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα στο Ιστορικό Κέντρο και να κινηθούν με όριο τα 30χλμ/ώρα.

Παρασκευή 20/9, Σάββατο 21/9 και Κυριακή 22/9 από τις 11:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, στην οδό Ίδης…περπάτημα, ζωγραφική και παραδοσιακά παιγνίδια στον πεζόδρομο της πόλης, στο ειδικό κιόσκι του Δήμου Ηρακλείου. Παράλληλα δίνονται χρήσιμες πληροφορίες, οδηγίες χρήσης και ασφαλούς οδήγησης για τα κοινόχρηστα ποδήλατα από την Ακαδημία Ποδηλασίας Π.Ο.Η. Κάστρο.

Την Παρασκευή 20/9 από τις 10:00 έως τις 13:00 στην οδό Ίδης …μία επίδειξη μπάσκετ, μπότσια και χειρήλατου ποδηλάτου για ΑΜΕΑ με τον Μανώλη Μαράκη.
Στις 16:00 το απόγευμα, η Λιάνα Σταρίδα κάνει μία ξεχωριστή ξενάγηση (Ίδης- Δικαιοσύνης- Δαιδάλου – Πλατεία Λιονταριών) με φιλοξενούμενους…γιαγιάδες και παππούδες που κάνουν βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης!
Στις 17:00 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου, η… άλλη όψη της κινητικότητας μέσα από το Εργαστήρι Ψυχικής Υγείας & Κινητικότητας, με την Ψυχολόγο Δέσποινα Λιμνιωτάκη. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ειδικού εντύπου Ενημέρωσης για θέματα ΑΜΕΑ από την Ανθούλα Δούπη και την Επιτροπή Προσβασιμότητας Ευάλωτων Χρηστών του Δήμου Ηρακλείου.
Στις 18:00 το απόγευμα ο Νίκος Βερβερίδης μιλά για το JUDO Τυφλών και Παραπληγικών.
Στις 19:30 η βραβευμένη ομάδα ECOMOBILITY του 11ου Γυμνασίου μιλά για την Αυγή, ένα διαδραστικό βιβλίο που αναφέρεται στην άλλη όψη της κίνησης των ΑΜΕΑ στην πόλη.

Το Σάββατο 21/9 από τις 10:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μπάσκετ από τη διάσημη ομάδα μπάσκετ A.Σ.Κ.Α.
Στις 11:00 το πρωί μάθημα ποδηλάτου για παιδιά από 5 έως 12 ετών με σωστή καθοδήγηση για ισορροπία, σήματα και οδική ασφάλεια με το Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας EERSC.
Στις 12:00 μάθημα για την οδική ασφάλεια μέσα από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
Στις 12:30 μ.μ. περίπατος στο κέντρο της πόλης με αφηγήτρια τη Λιάνα Σταρίδα. Στο τέλος της βόλτας… σε μια διάβαση πεζών ένα live stand up comedy από τους SUCC στέλνει μηνύματα και «κλέβει» τις εντυπώσεις
Στις 18:00 κολύμβηση και στίβος για ΑΜΕΑ με τη βοήθεια του Συλλόγου «Η Μεγαλόνησος ΑΣΑΜΕΑ».
Στις 20:00 μαθήματα Σκάκι για Τυφλούς με τη βοήθεια της ομάδας Δούπη.
Στις 18:30 … Βόλτα στα Τείχη (Ίδης- Δικαιοσύνης- Πλατεία Ελευθερίας- Μουσείο – Μποφόρ- Χημείο- Νεώρια- Λιμάνι- Μαρίνα) με την Λιάνα Σταρίδα. Η βόλτα ολοκληρώνεται με καλό κρασί και κέφι από τους Wine Walkers…

Την Κυριακή 22/9 στις 11:00 το πρωί μάθημα ποδηλάτου για παιδιά από 5 έως 12 ετών με σωστή καθοδήγηση για ισορροπία, σήματα και οδική ασφάλεια με το Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας EERSC.
Στις 12:00 μάθημα για την οδική ασφάλεια μέσα από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
Στις 12:30 μ.μ. «Εκπληκτικές …Διαδρομές» με την Λιάνα Σταρίδα (Ίδης- Καλοκαιρινού – 1770- Αποκορώνου- Γιαμαλάκη- Γαλάτειας Καζαντζάκη- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας).
Στις 18:30 το απόγευμα… μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα (Ίδης- Λιοντάρια- 25ης Αυγούστου- 18 Άγγλων – Σοφοκλή Βενιζέλου- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου- Χανιόπορτα- Καλοκαιρινού- Αγίου Μηνά- Κυρίλλου Λουκάρεως- Έβανς (μεγάλη)- Χαριλάου Τρικούπη- Πλατεία Ελευθερίας- Δικαιοσύνης- Ίδης).

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/34VJNCM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη