Απεργιακή κινητοποίηση στη Λαμία


Ένα πρώτο μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση και εργοδοσία ενάντια στο νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο έστειλαν εργαζόμενοι της Φθιώτιδας που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Παρά τη βροχόπτωση, αλλά και την πίεση που ασκήθηκε από τις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της περιοχής που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, Θανάσης Ντίνος. Εξέφρασε την αλληλεγγύη των συνταξιούχων και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν για την 1η Οκτώβρη. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας ο Γιάννης Μαρούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Αλέξη Αλεξόπουλο, ο οποίος κάλεσε τα Σωματεία να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια.

Επίσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας κατήγγειλε τη στάση των συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) και των δυνάμεων των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που ανέλαβαν να εφαρμόσουν στην περιοχή το βρώμικο παιχνίδι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους.

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη