Στέφανος Σταμέλλος: Μπράβο στο Δήμο Κατερίνης - Η αλήθεια είναι ότι φθάνουμε να επιβραβεύουμε το αυτονόητο


Μπράβο στο Δήμο Κατερίνης. Η αλήθεια είναι ότι φθάνουμε να επιβραβεύουμε το αυτονόητο: την εφαρμογή του νόμου. Και δεν είναι μόνο οι πινακίδες στους δρόμους, είναι κι αυτές μέσα στην πόλη. Δυστυχώς ο κανόνας στη χώρα μας και στην αυτοδιοίκηση είναι η αυθαιρεσία και η παρανομία. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Αυτό που επικρατεί είναι ο ωχαδερφισμός και η "λατρευτή" ψήφος. Αυτή την ψήφο τη λατρεύουν οι πάντες...

Στέφανος Σταμέλλος

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ


Με στόχο την αποκατάσταση της αισθητικής του πολεοδομικού περιβάλλοντος και κυρίως την ασφάλεια του πολίτη, την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος των εθνικών και άλλων δρόμων εντός των ορίων της πόλης συνεχίζουν ειδικά συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.

Τέτοιες πινακίδες(πολλές εκ των οποίων είναι παράνομες), μπορεί να γίνουν ακόμα και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας(Τμήμα Εσόδων), ο Δήμος Κατερίνης από τις 13 Απριλίου 2010 μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει στην αποξήλωση 188 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και  αφισών και banners,  που είχαν επίσης τοποθετηθεί παράνομα.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

«‘Έχει γίνει η πλήρης καταγραφή των πινακίδων και σε ιδιωτικούς χώρους και έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες. Εφόσον δεν τις απομακρύνουν οι ίδιοι σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα επιληφθούν τα ειδικά συνεργεία που θα συγκροτήσουμε. Με τη διαφορά όμως ότι θα χρεωθούν τα έξοδα απομάκρυνσης οι ιδιοκτήτες και θα επιβληθούν πρόστιμα»υπογράμμισε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης.


ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Για την τοποθέτηση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων έχουν  ήδη – σύμφωνα με τις πράξεις αυτοψίας της Δημοτικής Αστυνομίας - επιβληθεί τσουκτερά πρόστιμα στις εταιρείες που τις διαχειρίζονταν, ενώ εκτιμάται  ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των πινακίδων.

Ας επισημανθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει σε όσους θέλουν να διαφημιστούν ειδικούς χώρους με το ανάλογο μίσθωμα και όλες οι άλλες πινακίδες θεωρούνται παράνομες.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ο διαφημιστικές και άλλες πινακίδες πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και δεν αποσπούν τη προσοχή των οδηγών και κατόπιν σχετικής άδειας, για την περιοχή μας, από την ΔΕΣΕ ή τους δήμους.

Στις εθνικές οδούς όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες έχει μεγάλη σημασία τα σημεία που στήνονται οι πινακίδες. Χωρίς άδεια μπορεί να τοποθετηθούν σε απόσταση 150 μέτρων από την άκρη του δρόμου, αλλά σπανίως επιλέγεται από τους διαφημιζόμενους και συνήθως αυτές στήνονται παράνομα κοντά ή δίπλα ακριβώς στο δρόμο, ενώ θα μπορούσαν ορισμένοι να το κάνουν νόμιμα, ζητώντας άδεια από τη ΔΕΣΕ, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν και κοντά σε δρόμους. Για τις εθνικές οδούς δεν υπάρχει κάποιο μίσθωμα.

Εντός των περιοχών σχεδίων πόλης οι πινακίδες χωρίς άδεια μπορούν να τοποθετούνται σε απόσταση 70 μέτρων από την άκρη του δρόμου, αλλά πρακτικά αυτό δεν συμβαίνει, αφού οι περιοχές είναι πυκνοκατοικημένες και δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.

www.katerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη