Επί τάπητος το πρόβλημα των ναρκωτικών στα σχολεία

Επί τάπητος το πρόβλημα των ναρκωτικών στα σχολεία

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση περιστατικού λιγοθυμίας μαθητή από χρήση ναρκωτικών  σε σχολική μονάδα, διέταξε η Β'θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ενώ ο διευθυντής της Σωκράτης Σαβελίδης θα παραστεί σήμερα στο σχολικό συμβούλιο που θα γίνει στο συγκεκριμένο σχολείο για να διαπιστωθεί, τι ακριβώς έγινε, αλλά και πώς μπορούν να προστατευθούν οι μαθητές από τα ναρκωτικά. Παράλληλα  ο κ. Σαβελίδης έχει προγραμματίσει παιδαγωγική συνάντηση με τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές μεθαύριο Τετάρτη στις 1 το μεσημέρι, όπου θα μιλήσουν αρμόδιοι για το θέμα.

Ο κ. Σαβελίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στα σχολεία είναι σοβαρό και διογκώνεται. «Πριν τρεις ημέρες δέχθηκα ένα τηλέφωνο από έναν γονέα που κατήγγειλε επώνυμα ότι σε μεγάλο Γυμνάσιο της περιοχής ένας μαθητής έπεσε ημι-λιπόθυμος από χρήση ουσιών. Αμέσως βέβαια ζήτησα εξηγήσεις από εκπαιδευτικούς εφημερίας και τον διευθυντή και διέταξα ΕΔΕ. Επιπλέον οργανώσαμε για μεθαύριο Τετάρτη στη μία το μεσημέρι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για να ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων για το θέμα από φορείς όπως η αστυνομία, οι δικαστικές αρχές και το Χαμόγελο του παιδιού. Επιπλέον στα τέλη Δεκεμβρίου ετοιμάζουμε μία μεγάλη ημερίδα και πάλι για το συγκεκριμένο θέμα».

Τέλος ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι στα χρόνια που υπηρετεί ως εκπαιδευτικός αλλά και από διοικητικές θέσεις, έχει αντιμετωπίσει πολλά παρόμοια περιστατικά. «Η μοναδική άμυνα στα ναρκωτικά πρέπει να προέρχεται από την οικογένεια. Οι έφηβοι το μοναδικό κάστρο που έχουν να τους προστατεύσει είναι αυτό του σπιτιού» επισήμανε ο κ. Σαβελίδης.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/32YcT2n
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.