Η “Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο άνθρωπος” για τις δράσεις για την κλιματική αλλαγή

Η

Ανακοίνωση για τις δράσεις που πραγματοποιούνται εν όψει της Συνδιάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «με μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, από τις 20 έως τις 27 Σεπτέμβρη, εν όψει της Συνδιάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη, στις 23 Σεπτέμβρη, οι νέοι όλου του κόσμου μας καλούν να στηρίξουμε το δικαίωμά τους να ονειρεύονται το μέλλον τους. Το μαθητικό κίνημα παγκοσμίως, παίρνοντας τη σκυτάλη από την δεκαπεντάχρονη σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, ενωμένο επί μήνες τώρα διαδηλώνει με τον ακτιβισμό «Παρασκευές για το Κλίμα» ότι ο πλανήτης δεν έχει άλλο χρόνο. Η επιστημονική κοινότητα, στο πλευρό των νέων, προειδοποιεί εμφατικά εδώ και χρόνια ότι πλέον οι αλλαγές θα πρέπει να περάσουν στο επίπεδο του κατεπείγοντος και όχι σε ευέλικτες φορολογικές κυρώσεις περί εκπομπής ρύπων που -επιχειρούσαμε να- ακολουθούμε μέχρι τώρα παγκοσμίως. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ. Η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων -που γνωρίσαμε και στην πόλη μας τον περασμένο χειμώνα-, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η πρόκληση ασθενειών στον άνθρωπο, είναι μερικές από τις επιπτώσεις που είναι ήδη παρούσες και προσδίδουν στο πρόβλημα εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα.
Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, σε μεγάλες πόλεις, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούμαστε να παραστούμε σε κινητοποιήσεις για να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι τα βλέμματα όλων είναι πάνω στους ηγέτες των μεγάλων χωρών – ρυπαντών του πλανήτη. Καλούμαστε να σταθούμε για μια στιγμή και να σκεφτούμε πώς ο καθένας μας μπορεί να μειώσει το οικολογικό του αποτύπωμα στον πλανήτη, με ποιες μικρές μεταβολές στην καθημερινότητα, στον τρόπο που καταναλώνουμε, που μετακινούμαστε, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/34VJN5K
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη