«Ξενάγηση στην Ακρόπολη» από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

«Ξενάγηση στην Ακρόπολη» από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11:00.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της κλασικής περιόδου, με κύριο εμπνευστή τους τον Περικλή.

Τα Προπύλαια, ο ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και, φυσικά, ο Παρθενώνας μάς φανερώνουν τα μυστικά τους. Το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, το θέατρο του Διονύσου, το Ασκληπειίο, η στοά του Ευμένους αποκαλύπτουν τον ρόλο τους στην αρχαία Αθήνα και σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα της σύγχρονης πόλης, οι συμμετέχοντες θα μάθουν την ιστορία της.

 

Σημείο συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Διάρκεια Ξενάγησης: 1,5 ώρα

Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες

Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο, 5 ευρώ /άτομο (παιδιά έως 15 ετών με τη συνοδεία ενηλίκου)

Είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης: Είσοδος ελεύθερη για το κοινό – Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2103250341

(Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα)

 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα (Σταθμός μετρό «Ακρόπολη»)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2lAW0uM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη