Όλη η γειτονιά του Αγίου Γεωργίου μια παρέα χάρη στο Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής

Όλη η γειτονιά του Αγίου Γεωργίου μια παρέα χάρη στο Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής

Για μια ακόμη χρονιά στην Οδό Αγίου Γεωργίου τα μέλη και οι φίλοι του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής ( ΜΟΚ) χόρεψαν, τραγούδησαν, έφαγαν και ήπιαν ως μέλη μιας μεγάλης παρέας, μιας μεγάλης γειτονιάς. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων παρουσία του νεου δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Γιάννη Γκαράνη. Παρούσα στην εκδήλωση και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, η κα Ζωή Κοσμίδου, όπως και δεκάδες άλλοι, μέλη- φίλοι του ΜΟΚ, ντόπιοι κι επισκέπτες.

«Μας ευχαριστεί πολύ η ανταπόκριση. Ο κόσμος,μέρες πριν, μας ρωτούσε αν θα κάνουμε το γλέντι; Νέα παιδιά πλαισιώνουν την εκδήλωσή μας και όλο το βράδυ χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Αυτό είναι το μέλλον του τόπου, αυτή είναι η συνέχεια, είναι αυτοί οι οποίοι θα πάρουν στα χέρια τους τα ηνία της Παράδοσης.» δηλώνει ο πρόεδρος του ΜΟΚ, ο κος Στέφανος Κούκλαρης και σημειώνει ότι δίνεται μεγάλη βαρύτητα στα νέα τα παιδιά, κυρίως μέσα από το χορό, θα μάθουν και την ιστορία του τόπου. «Ο κάθε χορός», λέει ο κος Κούκλαρης, « κουβαλά ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, ευχάριστες, δυσάρεστες, αναφορές σε κοινωνικά θέματα . Όλα είναι μέσα στη ζωή. Οι παλαιότεροι εξέφραζαν την ψυχολογία τους με το χορό, τις χαρές, τις λύπες, τα αισθήματά τους.»

Σαρακατσάνοι και Ηπειρώτες τίμησαν την εκδήλωση

Όπως δηλώνει ο κος Κούκλαρης η Κομοτηνή είναι μια περιοχή προσφυγική, με πολλούς Ανατολικορωμυλιώτες, Ανατολικοθρακιώτες. «Βρήκαν φιλοξενία οι πρόγονοί τους και εμείς σαν ντόπιοι μαθαίνουμε, διδασκόμαστε» δηλώνει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως είναι κατόρθωμα η νεολαία να είναι κοντά στην Παράδοση. «Είναι πολύ ωραία εικόνα κι έτσι μένει η ιστορία μας ζωντανή.»

 

Ευχαριστώντας το Σύλλογο Ηπειρωτών για την πρόσκληση να αναλάβει κι εκεί καθήκοντα χοροδιδασκάλου, καθώς από το 2005 έως το 2010 υπήρξε μέλος του Συλλόγου, δηλώνει πως θα βρίσκεται σε ένα χώρο που τον αγαπά πολύ, καθώς συνέβαλε κι αυτός στην επαναδραστηριοποίηση του, « ελπίζω να αντεπεξέλθω στην πρόταση» εύχεται και με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή σημειώνει: «Η νέα δημοτική αρχή πιστεύω ότι καταβάλει προσπάθεια για να είναι κοντά στους Συλλόγους, λαμβάνει υπόψιν τα θέματα και τα προβλήματα μας. Ευχαριστούμε το δήμο και την περιφέρεια και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από το γλέντι του ΜΟΚ στην οδό Αγίου Γεωργίου ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2l1sBd3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.