Λαμία: Εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου


Η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου ξεκινά σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει όλες τις περιοχές της Π.Ε Φθιώτιδας που εντάσσονται στο πρόγραμμα Δακοκτονίας.

Για τις Τοπικές – Δημοτικές Κοινότητες  του Δήμου Λαμιέων θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Εργολάβο που έχει αναλάβει την εκτέλεση του δολωματικού ψεκασμού.

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών  παρακαλούνται :

  • Οι ελαιοπαραγωγοί που συλλέγουν ή πρόκειται να προβούν στην συλλογή του πράσινου ελαιοκάρπου να ενημερώσουν άμεσα τα συνεργεία ψεκασμού προκειμένου να μην ψεκαστούν τα συγκεκριμένα κτήματα
  • Οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με τους τομεάρχες, τους επόπτες και τους εργολάβους και για την έγκαιρη πρόσβαση των συνεργείων στα λιόφυτα τους, καθώς και για την συστηματική παρακολούθηση αυτών ενημερώνοντας τους έγκαιρα για τυχόν προβλήματα που εντόπισαν
  • Οι βιοκαλλιεργητές σύμφωνα με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις να σημάνουν τα κτήματα τους για την αποφυγή ψεκασμού των ελαιόδεντρων τους.
  • Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη και τα ζώα από τις ψεκαζόμενες περιοχές


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό δελτίο τύπου

agrolamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη