Λαμία: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέματα «Κλιματική Αλλαγή – Επιπτώσεις στο Φυσικό Περιβάλλον» και «Μεταχρωματικό έλκος του Πλατάνου, η ασθένεια που απειλεί τα πλατανοδάση μας» που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου (Φ.Δ.), στις 03 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του βιοκλιματικού κτιρίου διοίκησης ΔΕΥΑ Λαμίας. Τα σχόλια των προσκεκλημένων της κατάμεστης αίθουσας ήταν πολύ θερμά τόσο για την πρωτοβουλία του Φ.Δ., όσο και την συνεχή προσπάθειά του για ενημέρωση των υπηρεσιών και της τοπικής κοινωνίας για τα μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και από την ασθένεια του Μεταχρωματικού Έλκους του Πλατάνου που δυστυχώς εμφανίστηκε και στα πλατανοδάση της περιοχής μας. Κεντρικοί ομιλητές στην ημερίδα ήταν:

Η κα Αναστασία Ρωμανού – Ερευνήτρια για το κλίμα και τη κλιματική αλλαγή, Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑΣΑ στη Νέα Υόρκη και Επίτιμη Καθηγήτρια Παν. Κολούμπια και ο κ. Παναγιώτης Τσόπελας – Δρ. Δασολόγος - Φυτοπαθολόγος, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων. τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Η παρουσίαση των ομιλητών και ο συντονισμός της ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Φ.Δ. κ. Σπ. Ρίζο.

Αξίζει να σημειωθεί το έντονο ενδιαφέρον των προσκεκλημένων για τα αντικείμενα της ημερίδας, το οποίο οδήγησε σε παραγωγικό διάλογο εύστοχων ερωτήσεων και τοποθετήσεων αμέσως μετά τις ομιλίες, εστιάζοντας περαιτέρω στην αναγκαιότητα έγκαιρης εφαρμογής μέτρων και δράσεων πρόληψης για την αποτροπή κάθε είδους οικολογικής καταστροφής.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη