Φεύγει και ο «Πορθητής» μετά το Γιαβούζ από την Κύπρο

Φεύγει και ο «Πορθητής» μετά το Γιαβούζ από την Κύπρο

Στη Μαύρη Θάλασσα είναι πιθανό να πραγματοποιήσει την επόμενη γεώτρηση του το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ το οποίο ολοκλήρωσε την γεώτρηση του ανοιχτά της Πάφου και ετοιμάζεται να επιστρέψει σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Από την άλλη, το Γιαβούζ που παραμένει στην Αττάλεια ενδέχεται να σταλεί για νέα γεώτρηση νοτίως της Κύπρου όπου το Μπαρμπαρός είχε διεξάγει έρευνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ, το Φατίχ που παραμένει δυτικά της Κύπρου στα ανοιχτά της Πάφου έχει ολοκληρώσει την γεώτρηση του και ετοιμάζεται να επιστρέψει, ενώ στη συνέχεια είναι πιθανό να αναλάβει καθήκοντα στη Μαύρη Θάλασσα.

Για το Γιαβούζ το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτσού της Αττάλειας, αναφέρει ότι έχει ολοκληρώσει την γεώτρηση του στην Καρπασία και αφού ολοκληρώσει την προετοιμασίες τους θα ξεκινήσει για την περιοχή στην οποία θα του ανατεθούν καθήκοντα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να σταλεί στις περιοχές όπου το Μπαρμπαρός διεξήγαγε έρευνες το τελευταίο διάστημα νοτίως της Κύπρου.

Για το Ορούτς Ρέις το οποίο έχει ξεκινήσει για την ανατολική Μεσόγειο με την συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η περιοχή που θα αναλάβει τη διεξαγωγή ερευνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τόσο τις γεωτρήσεις όσο και τις δραστηριότητες έρευνάς της, προσθέτοντας ότι 'παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων που συνεχίζει ο άξονας 'Ε/κ διοίκηση' και Ελλάδα'.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών η Τουρκία είναι σε θέση να κάνει όλους τους σχεδιασμούς συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς νέου ερευνητικού πλοίου και νέου γεωτρύπανου.

Πηγή: politis.com.cy



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/34UPRLS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη