Η Πρέσβης της Σουηδίας στην Κομοτηνή

Η Πρέσβης της Σουηδίας στην Κομοτηνή

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης επισκέφτηκε χθες η Πρέσβης της Σουηδίας κα Charlotte Sammelin και είχε συνάντηση με τον Α' Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αντώνιο Φραντζή. Ο κ. Φραντζής παρουσίασε τις δυνατότητες του νομού μας και αναφέρθηκε στις καλλιέργειες βαμβακιού και καπνού, που είναι τα κατεξοχήν αγροτικά προϊόντα που παράγουμε, όπως επίσης και στις πολύ καλές υποδομές της βιομηχανικής μας περιοχής, στην Εγνατία Οδό με τον κάθετο άξονα, αλλά και στις ενεργειακές μας υποδομές.

Η κα Πρέσβης με τη σειρά της ενημέρωσε τον κ. Φραντζή ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται στα πλαίσια της διερεύνησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της περιοχής και της δυνατότητας για μελλοντικές επενδύσεις σουηδικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι κυρίως βιομηχανίες που στρέφοντα στην ψηφιακή τεχνολογία.
Επισημάνθηκε από κοινού ως θετικό η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής και η αρμονική συμβίωση διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων και ως αρνητικό σημείο η υπάρχουσα γραφειοκρατία, που είναι ανασταλτικός παράγοντας για την επιχειρηματικότητα σε όλη την επικράτεια.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της διασύνδεσης του πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις μας και οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς και η δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτουρισμού στην περιοχή, ως εναλλακτική μορφή τουρισμού.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mYe4PW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη