Αντιδράσεις για την παρουσία αστυνομικής δύναμης στα βουνά των Αγράφων

Αντιδράσεις για την παρουσία αστυνομικής δύναμης στα βουνά των Αγράφων

Μέλη της «Ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ενέργεια και τα αιολικά στα Άγραφα το Σάββατο προχώρησαν σε παρέμβαση στα ορεινά της περιοχής, με προσυγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας.

Όπως τονίζουν, μηχανήματα έχουν εμφανιστεί κοντά στο «αιολικό πεδίο» της Νιάλας, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις σε κομβικά σημεία του βουνού, και ελέγχουν όποιον θέλει να προωθηθεί προς τα

ψηλά. Το Σάββατο, όπως επισημαίνουν, τμήμα της πορείας συμβολικά κατευθύνθηκε στο μνημείο της Νιάλας όπου και εκεί συνάντησε περιπολικά αλλά τελικά κατάφερε να φτάσει στο σημείο όπου ήθελε. Κάνουν λόγο για αστυνομοκρατία, η οποία όμως δεν πρόκειται να τους εμποδίσει στον αγώνα τους να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα Άγραφα

-Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ

Τις τελευταίες μέρες στα βουνά των Αγράφων υπάρχει παρουσία πρωτοφανής αστυνομικής δυνάμεις ανδρών των ΜΑΤ και ανδρών της ασφάλειας για να διαφυλάξουν την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη περιοχή.
Οι κάτοικοι της περιοχής, μέσα από τους φορείς του κινήματος (σωματεία, συλλόγους κ.α) έχουν έκφραση την αντίθεση τους, στην καταστροφή του φυσικού πλούτου, την παράδοση δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες για την κατασκευή Ανεμογεννητριών, καθώς επίσης και στην ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας. Έτσι πραγματοποίησαν κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή.
Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, άνδρες της ασφάλειας φωτογράφιζαν πινακίδες αυτοκινήτων από διαδηλωτές και κατοίκους, προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους. Παρών στην κινητοποίηση ήταν ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλός της Λίμνης Πλαστήρα με το ΚΚΕ Βασίλης Ελευθερίου, πού εξέφρασε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στον επικεφαλή της αστυνομικής δύναμης.
Τηλεφωνικής παρέμβαση έκανε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, στο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ, για την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού της περιοχής.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο που άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραδίδουν την γη και την Ενέργεια στους ιδιώτες και ταυτόχρονα αυξάνουν δραματικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, πληρώνοντας για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα την περιβόητη ανάπτυξη για όλους.
Επίσης δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Νάνος, που παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν έβαλε σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για να καταδικάσει την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή, αφού είναι γνωστό πως μέρος των δημοτικών του συμβούλων, που άνηκαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχαν ψηφίσει υπέρ για την κατασκευή του έργου.
Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ δηλώνει πως, θα πρωτοστατήσει με τους εκλεγμένους της μέσα στους φορείς του κινήματος, στα δημοτικά συμβούλια, στην Βουλή, για να δυναμώνει το κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτικής Κυβέρνησης- ΕΕ- Κεφαλαίου, για να μπει φραγμός στη παράδοση της γης και της Ενέργειας στους ιδιώτες.
Το όχι του λαού πρέπει να λέγεται από τη σκοπιά των αντικειμενικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα ο ενεργειακός σχεδιασμός να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση ο κλάδος της Ενέργειας να κοινωνικοποιηθεί και η ΔΕΗ, ενταγμένη σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών στο πλαίσιο πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού. Αυτή η λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού».

-Η Δημοτική αρχή Δήμου Πλαστήρα και μέλη του δημοτικού συμβουλίου

Ως δημοτική αρχή και μέλη του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την εγκατάσταση μηχανημάτων έργων, για εργασίες εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα Άγραφα.
Η εταιρία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, από Δασαρχείο, Υπουργείο και Δήμους προέβη παράνομα στην εγκατάσταση των μηχανημάτων έργων.
Είναι έτοιμη να επέμβει παράνομα στη Φύση και το Περιβάλλον των Αγράφων, χωρίς να έχει καταθέσει ουσιαστική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που να απαντά στα γεωλογικά δεδομένα, στη συμπεριφορά του φλύσχη των Αγράφων, μετά τις τεράστιες επεμβάσεις στη Φύση και τις καταστροφικές επεμβάσεις που αυτές θα έχουν. στο Περιβάλλον. Φυσικά σε καμία περίπτωση η ύπαρξη όλων αυτών των «επίπλαστων» εγκρίσεων δεν θα διαφοροποιούσε τη στάση και τη θέση μας απέναντι στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, και αυτό διότι με τρόπο παράνομο και ανήθικο παραδίδει δημόσια γη και την ενέργεια σε ιδιώτες την ίδια ώρα που η Δ.Ε.Η. προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν.
Καταδικάζουμε την παρουσία ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα και Καρδίτσας, καθώς και ανδρών ΜΑΤ στην περιοχή μας με στόχο την προστασία της εταιρίας που είναι παράνομη. Καταδικάζουμε επίσης και τη στάση τους, με την οποία αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σε κατοίκους και αιρετούς της περιοχής σε σχέση με την παρουσία τους εκεί, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να ζητήσει τις σχετικές άδειες και όχι να κάνει πλάτες στην εταιρία.
Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την αποχώρηση της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία επικαλέστηκε «ζητήματα διαδικαστικά», αποφεύγοντας να αναλάβει τις ευθύνες της.
Προσυπογράφουμε τις νομικές και άλλες ενέργειες που κάνουν οι φορείς Καρδίτσας και Ευρυτανίας για την άμεση αναστολή των εργασιών και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τη Νομιμότητα και την προστασία του Τόπου μας με κάθε μέσο.

Νάνος Παναγιώτης, δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα
Ξηροφώτου Βασιλική, αντιδήμαρχος
Θέος Απόστολος, αντιδήμαρχος
Σκόνδρας Δημήτρης, εντεταλμένος σύμβουλος ΔΕ Πλαστήρα
Τσιαμαντάς Στέφανος, εντεταλμένος σύμβουλος ΔΕ Νευρόπολης
Στεργιόπουλος Θωμάς, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Μπουραζάς Πέτρος, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Ελευθερίου Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος
Ποδηματά Γιάννα, Δημοτικός Σύμβουλος.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2kx8IKq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη