Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας: Η Τουρκία εγκαταλείπει τον διάλογο, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω

Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας: Η Τουρκία εγκαταλείπει τον διάλογο, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σχολίαζοντας την τουρκική προκλητικότητα και την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει καμία υποχωρητικότητα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αρχής της εθνικής μας πολιτικής τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση, στην οποία επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο, με αφορμή το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την τριμερή με την Αίγυπτο.

«Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να χρησιμοποιεί τις διμερείς σχέσεις στα ελληνοτουρκικά ώστε να αποκτήσει διπλωματικά ερείσματα στην Ευρώπη για τα αιτήματα που έχει αυτή τη στιγμή»..

«Η πολιτική της Τουρκίας που εγκαταλείπει το διάλογο και τον ορθό λόγο είναι μια πολιτική που δεν πρόκειται να περάσει, υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Από τη διμερή συνάντηση με τον κ. Ερντογάν περιμένουμε πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής χωρίς αυτά δε μπορεί να υπάρξει οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απορρίπτει τη διακήρυξη και χαρακτηρίζει παράνομη και μαξιμαλιστική την πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατ. Μεσόγειο.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2nF3td2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη