Στον Βορρά ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ - Τζιζικώστας και Κυρίζογλου τα φαβορί για τις θέσεις των προέδρων

Στον Βορρά ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ - Τζιζικώστας και Κυρίζογλου τα φαβορί για τις θέσεις των προέδρων

Η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος άλλαξε τα δεδομένα.

Δήμαρχοι προερχόμενοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την θέση του προέδρου καθώς γνωρίζουν ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριαρχεί στην τοπική αυτοδιοίκηση γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το χρίσμα να μπορεί να κερδίσει εύκολα τις επικείμενες εκλογές.

Για την ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι που ενδιαφέρονται για την θέση του προέδρου είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου του δήμου Αμπελοκήπων-Μενέμενης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου από τα Τρίκαλα.

Ο κ. Κυρίζογλου που είναι ένας από τους πιο έμπειρους δημάρχους της χώρας καθώς ξεκίνησε την 5η  θητεία του είναι σήμερα πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας δείχνει να είναι το φαβορί στην κούρσα της διαδοχής του Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Κυρίζογλου έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του έχοντας δίπλα του τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Πατούλη που «μετακόμισε» στην περιφέρεια Αττικής καθώς και επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας του από 65 δημάρχους της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κυρίζογλου πριν δώσει την συνέντευξη Τύπου είχε ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών και όχι μόνο για τις ενέργειες του. 

Ο κ. Παπαστεργίου θεωρείται κατά γενική ομολογία καλός δήμαρχος αφού έχει μετατρέψει τα Τρίκαλα σε μια πόλη υψηλής τεχνολογίας. Στην ουσία τα Τρίκαλα είναι ο μοναδικός δήμαρχος της χώρας που έχει ότι πιο σύγχρονο μέτρο κυκλοφορεί στον κόσμο στο θέμα της ψηφιακής διακυβέρνησης, ενώ αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας για καλύτερη λειτουργία της πόλης και του δήμου.

Ο κ. Παπαστεργίου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φαίνεται να έχει έρθει σε συνεργασία με το δήμαρχο Καλλιθέας  Δημήτρη Κάρναβο που θα διεκδικήσει την θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ.

Από την άλλη… όχθη σίγουρος υποψήφιος θεωρείται ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος είναι και ο σημερινός πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Ο κ. Ιωακειμίδης θα κατέβει ως ανεξάρτητος φιλοδοξώντας να κερδίσει ψήφους από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα από την τυχών διασπασμένη Νέα Δημοκρατία.

Η μάχη στην ΠΕΔΑ 

Η κούρσα της διαδοχής για την θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής έχει ήδη ξεκινήσει μεταξύ δημάρχων που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία που έχει την συντριπτική πλειοψηφία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δήμαρχοι που θα κοντραριστούν είναι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος από την Βούλα – Βάρη – Βουλιαγμένη και ο Γιώργος Μαρκόπουλος από το Γαλάτσι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κωνσταντέλος έχει πάρει το «πράσινο» φως από την Νέα Δημοκρατία για να θέσει υποψηφιότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος Μαρκόπουλος έχει μείνει με …χέρια σταυρωμένα.

Και η ΕΝΠΕ στην Βόρεια Ελλάδα

Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, όπως δείχνουν οι κομματικοί συσχετισμοί θα είναι ο περιφερειαρχής Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη μιλήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει πάρει το «πράσινο φως» προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ κέρδισε στις πρόσφατες εκλογές τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. 



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2kOFZAU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη