Κυριακή Μαυρογεώργη: Τα σχήματα των ονείρων

Η gallery genesis με την έναρξη της νέας εικαστικής σεζόν παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κυριακής Μαυρογεώργη «THE SHAPE OF DREAMS» σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Τζάνερη. Η έκθεση διαρκεί από τις 26 Σεπτεμβρίου ως τις 19 Οκτωβρίου.
Η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη γράφει για τη δουλειά της καλλιτέχνιδας «Αν ισχύει το ότι η ικανότητα να μένουμε έκπληκτοι είναι η αρχή της σοφίας, τότε αυτό σκιάζει με ένα θλιβερό φως τη σοφία του σύγχρονου ανθρώπου», γράφει στον πρόλογο του εμβληματικού του έργου Παραμύθια, Μύθοι, Όνειρο ο ψυχαναλυτής Έριχ Φρομμ.
Η Κυριακή Μαυρογεώργη κινείται με τα ευάλωτα στην υποβολιμαία βία κομψοτεχνήματά της ανάμεσα στο φως μιας καθαρής πλαστικής γλώσσας και στο σκοτάδι των συμβόλων που συνθέτουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας και κρύβονται μέσα μας, ακολουθούν μια διαφορετική από την κατεστημένη λογική της επίπλαστης γλώσσας με την οποία τα έχουμε συνδέσει. Πετυχαίνει έτσι με την αλήθεια τους να αιφνιδιάσει το θεατή της και να τον προτρέψει να αποβάλει το διακοσμητικό τους ρόλο. Να κοιτάξει πίσω από τα υποκατάστατα που διέπουν τη ζωή μας και να πλάσει έτσι τα δικά του σχήματα των ονείρων του».

Event Information
Gallery GenesisΧάριτος 35, Κολωνάκι 10675, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.30 – 21.30, Τετάρτη – Σάββατο 11.30 – 15.30
Πληροφορίες: Tel.: +30 211 7100566, www.gallerygenesisathens.com,
www.facebook.com/yiorgos.tzaneriswww.facebook.com/pages/Genesis-Gallery/325268697501716

The post Κυριακή Μαυρογεώργη: Τα σχήματα των ονείρων appeared first on Art22.from Art22 https://ift.tt/2LHjnNv
via IFTTT
Από το Blogger.