Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα και δυσοσμία στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα

Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα και δυσοσμία στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στην αίθουσα του Παρθενώνα όπου εκτίθενται τα περίφημα «γλυπτά του Παρθενώνα».

Έλληνες επισκέπτες που επισκέφτηκαν πριν δύο ημέρες το μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας κατήγγειλαν στο cretapost.gr ότι αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και... αράχνες.

Αίτημα Μητσοτάκη σε Τζόνσον για μεταφορά των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα το 2021

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.

Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

cr 2

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

cr 4

cr 3

Και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί επισκέπτες του ιστορικού μουσείου κάθε άλλο παρά το τιμάει.



via Ειδήσεις | Live News https://ift.tt/32yCw9L
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη