Εκδήλωση μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής με αγώνα πόλο στο Σεράφειο

Εκδήλωση μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής με αγώνα πόλο στο Σεράφειο

Με κοινές προσφυγικές ρίζες ο Απόλλωνας Σμύρνης και ο Πανιώνιος, θα δώσουν φιλικό αγώνα πόλο, στα πλαίσια εκδηλώσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Τετάρτη 25/9 στο Σεράφειο.

Όπως αναφέρει ο Απόλλωνας σε σχετική ανακοίνωση: «Η κοινή καταγωγή αποτελεί τον οδηγό μιας πολύ σημαντικής σύμπραξης του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης με τον Πανιώνιο ΓΣΣ. Τα δύο Σωματεία άρρηκτα δεμένα με τις ρίζες τους ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης με αφορμή την επέτειο από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25/9 στις 19:00 στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Π. Ράλλη) με το υγρό στοιχείο να έχει την τιμητική του.

Το τμήμα Υδατοσφαίρισης της «ελαφράς ταξιαρχίας», που έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Απολλωνιστές με την πορεία του τα τελευταία δύο χρόνια στην Α1, θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα το αντίστοιχο τμήμα των «κυανέρυθρων» , αφού πρώτα, όμως, έχει ολοκληρωθεί στην πολύ όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Σεράφειου ιστορική παρουσίαση, που ως στόχο έχει να τιμήσει τη μνήμη του εθνοιερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου».

Ακολούθως το προσφυγικό σωματείο επισημαίνει πως: «Με πρωτοβουλία του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης απευθύνθηκε πρόσκληση που έγινε αποδεκτή προς τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. , ώστε να παρουσιαστεί το έργο του Χρυσόστομου, ο οποίος, εξάλλου, είχε διατελέσει πρώτος πρόεδρος του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου και είχε βοηθήσει με πολλούς τρόπους και τον Απόλλωνα στη Σμύρνη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με χαιρετισμούς των Προέδρων των δύο Συλλόγων, Παναγιώτη Καταβέλου και Αριστόβουλου Μισαηλίδη, ενώ θα ακολουθήσει ιστορική παρουσίαση και προβολή φωτογραφιών της εποχής από το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, Γιώργο Αγγελάκη – αρμόδιου για ιστορικά και πολιτιστικά θέματα – για τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου, όπως φυσικά και ο αγώνας πόλο μεταξύ των ανδρικών ομάδων των δύο Σωματείων».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mrdzgG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.