Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΟΣ (κάρμα) ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ (Αρχαία Ελληνικά) = ΚΑΡΜΑ (σανσκριτικά) = Ανταποδοτική Δικαιοσύνη = Νόμος Αιτιατού = Νόμος της σχέσης Αιτίας και Αποτελέσματος = Ο,τι σπείρεις θα θερίσεις = Υφίσταμαι τις συνέπειες των πράξεων μου!
Οι ψυχές στην πορεία της εξέλιξης τους στο γήινο πεδίο παραβιάζουν τους Νόμους της Θείας Φύσης (Συμπαντικούς Νόμους), αδικώντας τον εαυτό τους ή άλλους ανθρώπους.
Η αδικία αυτή διαπράττεται συνήθως από άγνοια των Συμπαντικών Νόμων, σύμφωνα με το σωκρατικό "ουδείς εκών κακός, αλλ' εξ αγνοίας" δηλ κανένας δεν είναι κακός με τη θέληση του, αλλά από άγνοια.
Κατά τη διάπραξη της αδικίας, η ψυχή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τον ΠΟΝΟ που προκαλεί στον εαυτό της ή στους άλλους με τις πράξεις της, ούτε ότι αυτό που κάνει είναι παραβίαση (κακοποίηση) Συμπαντικών  Νόμων.
Για αυτό το λόγο οι ψυχές που έχουν παραβιάσει κάποιον από τους Συμπαντικούς Νόμους που εμπίπτουν στο Κάρμα, δημιουργούν ΚΑΡΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Αυτό σημαίνει ότι θα δεχτούν πάνω τους σ' αυτήν ή συνήθως στην επόμενη ενσάρκωση τις συνέπειες των πράξεων τους δηλ. θα συμβούν τέτοια γεγονότα στη ζωή τους, ώστε να αισθανθούν από άλλους τον πόνο που προκάλεσαν στον εαυτό τους ή σε άλλους ανθρώπους.
Όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα, οι άνθρωποι αισθάνονται πικρία ή ότι κάποιος ή κάτι τους αδικεί. Όμως αυτά τα συμβάντα ενεργοποιούνται στα πλαίσια της εξόφλησης της καρμικής υποχρέωσης που έχουν (την οποία αγνοούν, γιατί ερχόμαστε με "σφραγισμένη" τη συνειδητή μνήμη).
Ο ΝΟΜΟΣ του ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΟΣ ΔΕΝ αποτελεί πράξη εκδίκησης ή τιμωρίας, αλλά έχει σαν σκοπό τη εκπαίδευση των ψυχικών οντοτήτων ώστε να εξελιχθούν ταχύτερα δηλ. υπακούει στο ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ που είναι ο βασικότερος Συμπαντικός Νόμος.
Επίσης δεν αντιστρατεύεται το ΝΟΜΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, αλλά αντίθετα βασίζεται σ' αυτόν! Οι ψυχές στη γη υπόκεινται στο νόμο της δυαδικότητας "καλού κακού" και πρέπει να φτάσουν στο επίπεδο: ενώ μπορούν να κάνουν το "κακό", με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ να ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ  το "καλό".
Μέσα από κάθε ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ εμπειρία η ψυχή συγκεντρώνει στο κέντρο της, Συμπαντικές Αλήθειες και με βάση αυτές κατευθύνει τον εγκέφαλο. Με αυτή την διαδικασία η ψυχή εξελίσσεται και εναρμονίζει τη συμπεριφορά της σύμφωνα με τους Συμπαντικούς Νόμους.
Ο νόμος του αντιπεπονθότος δεν εφαρμόζεται μόνο σε ανθρώπους, άλλα και σε φυλές, λαούς και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Αν μια ψυχή έχει μια ή περισσότερες καρμικές υποχρεωσεις αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό και είναι εντελώς ΛΑΘΟΣ να αισθάνεται κάποιος ενοχικά γι' αυτό, γιατί κάθε ψυχή στην πορεία της εξέλιξής της πρέπει να γνωρίσει και τη σκοτεινή και τη φωτεινή πλευρά της Ύπαρξης, αφού και τα δυο είναι όψεις του Πρωταρχικής Δημιουργίας. 
Μάλιστα να αναφέρω ότι οι πιο έμπειρες ψυχές είναι αυτές που έχουν συνήθως κάρμα, γιατί αυτό είναι μέρος της εξέλιξης τους. Επίσης οι άνθρωποι που έχουν καρμικές υποχρεώσεις είναι συνήθως σ΄αυτή τη ζωή καλοί και συμπονετικοί, αφού η ψυχή φέρει ασυνείδητα τη μνήμη ότι κάτι πρέπει να βελτιώσει.
Καλό θα ήταν κάποιος να έχει όμως γνώση των καρμικών του υποχρεώσεων (αν υπάρχουν), γιατί έτσι βοηθιέται και στο να κατανοήσει τον εαυτό του, αλλά και στο να το εξοφλήσει με τον ευκολότερο τρόπο χωρίς να χρειαστεί να περάσει μέσα από επίπονες διαδικασίες!
http://www.πυθαγορεια-αριθμολογια.gr


from ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ https://ift.tt/2LlYozH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη