Pamela Browne: «Οία—Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979»  

Μια μοναδική συλλογή φωτογραφιών της Pamela Browne από τη δεκαετία του 1970 στη Σαντορίνη (Οία & Φοινικιά) παρουσιάζεται στο Πανηγυρόσπιτο Οίας του Αγιού Γεωργίου της Οίας με τίτλο «Οία— Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979».  Η έκθεση διαρκεί από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζει μια εικόνα της ζωής του τότε χωρίς παρεμβάσεις, την εποχή της «αθωότητας» πριν την τουριστική επέλαση, εστιάζοντας στην καθημερινότητα των κατοίκων που απέμειναν στη Σαντορίνη μετά το σεισμό του 1956. 
H Pamela Browne επισκέφτηκε τυχαία τη Σαντορίνη και το νησί την καθήλωσε, ειδικά η απλότητα και η αθωότητα της εγκαταλελειμμένης τότε κοινωνίας. Άνθρωποι που είχαν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα από την πατροπαράδοτη σχέση τους με τη γή και τη θάλασσα.   Μαζί με τη φίλη της, Jaime Robles, η οποία έγραψε το συνοδευτικό κείμενο, έγιναν ένα με τους ντόπιους και κατέγραψαν την καθημερινότητά τους, καταφέρνοντας να απεικονίσουν με τρυφερότητα την τότε πραγματικότητα.    Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, εκείνες οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες αποτελούν τα τελευταία απομεινάρια από έναν τρόπο ζωής που έφυγε ανεπιστρεπτί. Επιµέλεια Έκθεσης: Ηλίας Κοσίντας, Έµιλυ Μανδηλαρά

Event Information
Πανηγυρόσπιτο Οίας του Αγιού Γεωργίου της Οίας
Εγκαίνια: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 20.00
Διάρκεια: 7 – 14 Σεπτεμβρίου 2019
Ωράρια Λειτουργίας Έκθεσης: καθημερινά 18.00 – 20.30

The post Pamela Browne: «Οία—Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979»   appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2UqHQcE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη