Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και του Κέντρου Υγείας Δομοκού


Συναντήθηκα με τον Υπουργό υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και συζητήσαμε τα 4 ζητήματα που αναφέρω στο παρακάτω υπόμνημα. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του και για τη δρομολόγηση λύσεων σε όλα τα ζητήματα που του έθεσα και αφορούν την περιοχή μας. Ειδικότερα τα θέματα του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και του Κέντρου Υγείας Δομοκού έδωσε εντολή να προωθηθούν σε συνεργασία με το νέο διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την ερχόμενη Δευτέρα.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς τον κύριο Β. Κικίλια, Υπουργό Υγείας

Κύριε Υπουργέ,

Με το υπόμνημα αυτό θα ήθελα να αναφερθώ σε «ζέοντα» ζητήματα που έχουν σχέση με το αντικείμενο σας και αφορούν την εκλογική μου περιφέρεια δηλαδή την Φθιώτιδα.

1)ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ

Τα λειτουργικά προβλήματα και οι ελλείψεις σε προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας σας είναι γνωστά και γνωρίζω ότι δρομολογείτε την επίλυση τους οπότε θα επικεντρωθώ στη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου .

Σήμερα εκπαιδεύονται στελέχη για την λειτουργία του(η εκπαίδευσή τους καθυστέρησε από πληροφορίες μου για έξι μήνες) προτείνω να ξεκινήσει εκπαίδευση και άλλων δύο επιμελητών Β , για την απρόσκοπτη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, αφού από πληροφορίες μου κατά τις δύο εβδομάδες που κάλυψε την λειτουργία του εξωτερικός γιατρός «με μπλοκάκι» έγινε μόνο μία μαγνητική , ενώ τα αιτήματα και τα ραντεβού συνεχώς πληθαίνουν.

2)ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Για πολλά χρόνια τα Καμένα Βούρλα και το Λουτράκι ήταν οι πιο αναγνωρίσιμες λουτροπόλεις της Ελλάδος και ασφαλώς σας είναι γνωστό το τραγικό περιστατικό του επισκέπτη όποιος πρόσφατα έχασε τη ζωή του περιμένοντας έξω από το εκτός λειτουργίας κέντρο υγείας καμένων Βούρλων , σε μία όπως είπα δυναμική λουτρόπολη ,μεσούσης της τουριστικής περιόδου , σε ένα κέντρο υγείας που βρίσκεται σε επαφή με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών -Θεσσαλονίκης. Η άμεση στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων είναι απολύτως αναγκαία και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας.

3)ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ.

Μετά από επαφές με την ιατρό και στελέχη της περιοχής και λαμβάνοντας υπόψη την άμεσο γειτνίαση με τις Φυλακές Δομοκού και την ανάγκη εξυπηρέτησης των τροφίμων ώστε να αποφεύγεται η μετακίνησή τους στην Λαμία, είναι αναγκαία και επείγουσα η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Δομοκού, με στελεχιακό δυναμικό και κυρίως με ιατρούς.

4)ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Είναι γνωστό ότι με το πρόγραμμα «PHILOS 2»το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκλήρωσε έναν διαγωνισμό προσλήψεων 14 ατόμων για την δομή προσφύγων των Θερμοπύλων και 11 ατόμων για το νοσοκομείο Λαμίας εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ιατροί. Σας παρακαλώ για την άμεση τοποθέτηση των παραπάνω επιλεγέντων , προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο όγκος της πρόσθετης απασχόλησης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η δημοτικότητά σας αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που έχετε αναλάβει τα καθήκοντα σας, αποδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματικότητα σας στην αντιμετώπιση των χρόνιων και βαθύτατων προβλημάτων στον τομέα της υγείας, Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε και στα αιτήματα-προβλήματα του τόπου μου.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Κοτρωνιάς
Βουλευτής Φθιώτιδας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη